Rana İdil ÖZDOĞAN

Bilgi Ocakta, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve genel kültürden müziğe, tarihten edebiyata, coğrafyadan spora hemen her başlıktan konuların bulunduğu eğitim bilgi sistemi olarak tanımlanıyor. Bilgi Ocakta sistemi içerisinde “Sıra Dışı Bilgiler, Tarihte Bugün Kategorisi, Dergi Yayınları, Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Seminer Notları” başlıklarında kullanıcılara hizmet vermeye başladı.



Bilgi Ocakta çok yönlü içerikleri ve eğitici yönü ile Türk gençliğinin milli ve manevi değerlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Okul çağındaki gençlere derslerinde yardımcı, her yaştan bireylerin aradığını bulabileceği, bilgi yarışmasından, test çözümlerine, sıra dışı bilgilerden, tarihte bugün neler olduğuna dair her türlü bilginin kaynağı olacak.

MEB ve ÖSYM SINAVLARI ARTIK DAHA KOLAY

Ortaöğretim ve lise öğrencileri için hazırlanan kısımda sınava hazırlanan kişiler için MEB ve ÖSYM sınavlarına hazırlık niteliğinde testlere rahatlıkla ulaşabilecek. KPSS ve ALES gibi sınavların da ön hazırlık testlerini içinde barındıran Bilgi Ocakta Türk Gençliğinin hep daha ileriye ulaşması için yeterli desteği sağlayacak.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından hazırlanan Bilgi Ocakta eğitim sistemi çocukların eğlenirken öğreneceği oyunlarla pedagojik gelişimlerine katkı sağlayacak. Dört işlem becerisini geliştirebilmesi için matematik etkinlikleri, boyama ve ülkemiz ve dünyanın içinde bulunduğu covid-19 pandemisi sürerken hastalıktan korunma yollarını eğlenirken öğreneceği “süper zekâ” oyunlarını da içinde barındırıyor.

İLK ÖDÜLLÜ YARIŞMA YAPILDI

Bilgi Ocakta eğitim sistemi tüm kullanıcıların rahatlıkla ulaşabilmesi için, Play Store’da ilgililerin kullanımına sunuldu.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından yapılan ve Türk Gençliğinin kullanımına sunulan Bilgi Ocakta ilk bilgi yarışmasını düzenledi. Düzenlenen bilgi yarışması 21.30’da başlayıp, 22.30’da sona erdi. Yoğun ilgi gösterilen bilgi yarışmasına süre boyunca 38.716 kişi katıldı.

Editör: Haber Merkezi