EMRE MÜFTÜOĞLU / TÜRKGÜN

KÜÇÜK boyutlu, internete bağlanma özelliğine sahip bir drone yazılımı geliştirme kartı olan ESPcopter yaklaşık iki yıllık bir AR-GE sonucunda ortaya çıktı. İnternet erişimi olan her cihazdan kontrol edilebilen cihaz, özel ara yüzleri sayesinde 10 yaşından büyük herkese eğlenerek kodlama öğrenme imkanı sunuyor. Drone teknolojisi; hava fotoğrafçılığı, haritacılık, askeri uygulamalar, gözlem ve kurtarma operasyonları dahil olmak üzere birçok alanda kullanılıyor.

PROGRAMLAMA KOLAYLIĞI

Geleceğin araçları olan drone’lar üzerinden çalışmak isteyenler, ESPcopter’in özellikleri sayesinde algoritmalar ve programlama konusunda kendilerini geliştirme imkânına sahip olacaklar. Ayrıca, geliştirme kartı olarak da kullanılabildiği için meraklıları başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar programlama öğrenebilecekler.

KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ DRONE DENEYİMİ

ESPCOPTER internete bağlanabilme özelliği ile telefon veya bilgisayarlar üzerinden IoT (Nesnelerin interneti) projeler üzerine çalışmayı mümkün kılıyor. Ayrıca drone uçurmayı öğrenmek isteyenler, buradaki kontrol etme yollarından birini kullanabilecek. 7 dakikaya kadar uçuş süresi olan 35 gram ağırlığındaki ESPcopter, herhangi bir yazılım kurulumuna gerek kalmadan internet tarayıcıları üzerinden kontrol edilebileceği gibi, IoT platformu üzerinden telefon kontrol uygulaması yapmaya imkân tanıyor.

Editör: Haber Merkezi