E-devlet bayram harçlığı alınıp alınmadığına dair son açıklama Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Milyonlarca vatandaş konu hakkında detayları öğrenmek için E-devlet bayram harçlığı veriyor mu? sorusuna yanıt arıyor. İşte kafalardaki soru işaretlerine yönelik detaylı açıklama...

E-DEVLET BAYRAM HARÇLIĞI VERİYOR MU?

AA'nın haberine göre, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının güvenli internet kullanımı için vatandaşlara rehberlik amacıyla başlattığı SİBERAY programının Twitter hesabından yapılan uyarıda, vatandaşlardan sosyal medyada "E-Devlet üzerinden bayram harçlığı başvurusu" ifadesinin bulunduğu ciddiyetsiz ve asılsız paylaşımlara itibar etmemeleri istendi.

harçlık

SİBERAY'ın paylaşımında, "Bu tür içerikleri kendi hesaplarımızdan paylaşarak dezenformasyona alet olmayalım. Kamu hizmeti sağlanan elektronik ortamları bilgi kirliliğinden uzak tutalım." ifadelerine yer verildi.

AÇIK KAPI UYGULAMASI NEDİR?

İçişleri Bakanlığından sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre, vatandaşlar, talep ve başvuru hizmetlerini online olarak gerçekleştirebilecekler.

Vatandaşlar, eğitim, sağlık, gençlik hizmetleri ve sosyal hizmetler gibi 17 farklı alanda 322 konuya ilişkin talep ve önerilerini "Açık Kapı" mobil uygulamasından iletebilecek.

Ayrıca, valilik ve kaymakamlıkla ilgili tüm talep ve başvurular e-Devlet Kapısı üzerinden İçişleri Bakanlığı e-Başvuru sistemini seçmek suretiyle yapabilecek

 

Editör: Haber Merkezi