Araba kullanmak isteyen vatandaşların ehliyete sahip olmaları gerekiyor. Ehliyet sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenleniyor. Sınava katılmak isteyen adaylar ehliyet sınav tarihini, sınava katılanlar ise sonuçların ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. Peki, ehliyet sınavları ne zaman, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

EHLİYET SINAV TARİHLERİ 2021

Her ayın 1'i ile 10'u arası ehliyet başvuruları alınır. Sürücü adayı, kursun yaptığı eğitim planı doğrultusunda teorik eğitimi alır. Teorik sınav tarihi belirlenirken e-sınav merkezlerindeki yoğunluk durumuna göre en yakın tarihe randevu verilir. Yine direksiyon sınavı tarihi de en yakın tarihe ayarlanacak şekilde MEB tarafından belirlenir fakat süreç biraz daha karışıktır. Bu nedenle direksiyon sınavı daha geç bir tarihte yapılabilir.

Ehliyet sınavları3

SINAVLAR HAFTANIN 7 GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Adaylar, 81 ilde açılan e-sınav salonlarında haftanın 7 günü randevulu sistem üzerinden sınavlara dahil olabilecek.

RANDEVULAR SINAVA 4 GÜN KALA DEĞİŞTİRİLEBİLECEK

E-Sınav başvurusunda bulunup randevusu onaylanan sürücü adayı, randevu sistemi tarafından belirlenen e-sınav tarihinden en az 4 (dört) gün önce randevusunu değiştirebilecek.

Kursiyerin belirlenen tarih ve saatte sınava girmesi zorunlu olacak. Aksi takdirde kursiyer 1 (bir) sınav hakkını kullanmış sayılacak.

E SINAV EHLİYET SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

MEB tarafından yapılan açıklama ile birlikte e-sınav sistemine geçildi. Bu sistem ile birlikte adaylar elektronik ehliyet sınavı bitiminde sonuçlarını otomatik olarak öğrenebilir. e-sınav ehliyet sınav sonuçlarını, Sınav bitiminde TC Kimlik no ile ehliyet sınav sonucu öğrenme sayfasından görüntülenebiliyor.

Dilerseniz online olarak alt kısımda vereceğimiz sayfa üzerinden e-sınav sonucunu sorgulayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi