Türkgün | Ekonomi | 3 dev şirketten Türkiye'ye yatırım

3 dev şirketten Türkiye'ye yatırım

Küresel ticarette son aylarda en büyük sorun taşımacılık maliyetleri. Pek çok uluslararası firma ürünlerini zamanında tedarik edemiyor. Bu durum Türkiye için fırsat doğurdu. Üç yatırım haberini peşpeşe duyurdular.

Küresel ticarette son aylarda en büyük sorun taşımacılık maliyetleri. Pek çok uluslararası firma ürünlerini zamanında tedarik edemiyor. Bu durum Türkiye için fırsat doğurdu. Üç yatırım haberini peşpeşe duyurdular.

Dünyada denizyolu taşımacılık fiyatlarında bir önceki yıla göre 10 kata varan artışlar var. Pek çok ülkede üreticiler tedarik sürelerini birkaç ay sonrasına ötelemiş durumda. Bu durumu aşmak isteyen küresel şirketler yatırım için rotayı Türkiye'ye çevirdi.

İsveç merkezli mobilya zinciri IKEA, Türkiye'deki mevcut üretimine ek olarak büyük montanlı yatırıma hazırlandığını duyurdu. Şirket, koltuk, kanepe, kitaplık, gardırop ve mutfak dolapları kategorilerinde üretim için anlaşmalar yapmaya hazırlanıyor.

Yatırıma hazırlanan bir diğer şirket ise orta ve doğu avrupa'nın en büyük giyim tedarikçisi LPP, Asya'daki alımlarının bir kısmını Türkiye'ye kaydırmak için harekete geçti.

Sektör yetkililerine göre, yeni sezon koleksiyon ürünleri teslimatında 3 hafta gecikme yaşayan şirket Türkiye'den alım oranını 2-3 kat artırmayı planlıyor.

Bir diğer yatırım haberi ilaç sektöründen geldi. Almanya merkezli küresel ilaç şirketi Boehringer Ingelheim, 150 milyon liralık yatırım kararı aldı.

Şirket diyabet, merkezi sinir sistemi ve kardiyovasküler hastalık alanlarındaki bazı ilaçları ilaçlarını Abdi İbrahim tesislerinde üretecek.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...