Türkgün | Ekonomi | Avrupa borsalarında karışık seyrin nedeni ne? Enflasyon ve sanayi üretimi alarm veriyor!

Avrupa borsalarında karışık seyrin nedeni ne? Enflasyon ve sanayi üretimi alarm veriyor!

Avrupa borsaları karışık bir seyir izledi. Stoxx Europe 600 yüzde 0,07 artarak 575,65 puana çıkarken, İngiltere ve Fransa endeksleri hafif düşüş gösterdi. Avro Bölgesi'nde enflasyon yükselirken, Almanya sanayi üretiminde önemli bir daralma bekliyor.

Avrupa borsaları karışık bir seyir izledi. Stoxx Europe 600 yüzde 0,07 artarak 575,65 puana çıkarken, İngiltere ve Fransa endeksleri hafif düşüş gösterdi. Avro Bölgesi'nde enflasyon yükselirken, Almanya sanayi üretiminde önemli bir daralma bekliyor.

KAYNAK: AA

Avrupa borsaları, haftanın ikinci işlem gününde karışık bir performans sergiledi.

Kapanışta Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0,07 yükselişle 575,65 puana ulaştı. Almanya’daki DAX 40 endeksi yüzde 0,51 değer kazanarak 23.710,86 puanı görürken, İtalya’daki FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,22 artışla 43.354,83 puana çıktı.

Buna karşın İngiltere’de FTSE 100 endeksi hafif düşüşle yüzde 0,01 azalarak 9.701,8 puana gerilerken, Fransa’daki CAC 40 endeksi yüzde 0,28 kayıpla 8.074,61 puanda kapandı. Avro/dolar paritesi ise TSİ 20.19 itibarıyla yüzde 0,14 düşüşle 1,159 seviyesinden işlem gördü.

Ekonomik veriler ve uyarılar yatırımcıları etkiledi

Avro Bölgesi’nde açıklanan verilere göre, ekim ayında yüzde 2,1 olan yıllık enflasyon kasımda yüzde 2,2’ye yükseldi. Bölgedeki işsizlik oranı ise ekim ayında yüzde 6,4 seviyesinde sabit kaldı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), özellikle yapay zeka şirketlerinin yüksek değerlemeleri nedeniyle piyasada "keskin bir düzeltme" riski olduğuna dikkat çekti. Almanya’da ise sanayiciler, ülke ekonomisinin son 76 yılın en derin krizlerinden birini yaşadığını belirterek, sanayi üretiminin bu yıl yüzde 2 daralacağını öngördü.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...