23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Bakan Bayraktar: Dünya Bankası ile temiz enerji iş birliğini güçlendireceğiz

Bakan Bayraktar: Dünya Bankası ile temiz enerji iş birliğini güçlendireceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji dönüşümü ve temiz enerji konularında Dünya Bankası ile iş birliğinin geliştirilmesi ve ortak projelerin artırılmasının hedeflendiğini duyurdu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Bayraktar: Dünya Bankası ile temiz enerji iş birliğini güçlendireceğiz
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Bayraktar, Dünya Bankası Türkiye Enerji Dönüşümü Çalıştayı'nda yaptığı konuşmasında, mevcut proje portföyünün yanı sıra enerji dönüşümünü hızlandırmak için uluslararası finansal kuruluşlarla iş birliğinin ileri seviyeye taşınması gerektiğini vurguladı.

Enerji Dönüşümünün Önemi ve Hedefler

Sürdürülebilir bir gelecek için enerji dönüşümünün kritik yönlerini tartışmak amacıyla düzenlenen çalıştayda, enerji dönüşüm hedeflerine ulaşmak için Dünya Bankası ile iş birliğini geliştirmenin önemine dikkat çekildi. Bayraktar, iklim değişikliğinin kalıcı etkilerine karşı uluslararası finansal kuruluşlarla iş birliğinin hayati olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Stratejik Adımları ve Sektörlerdeki Enerji Verimliliği

Türkiye'nin enerji arz güvenliğini sağlamak ve enerji ithalat bağımlılığını azaltmak için stratejik adımlar atılması gerektiğini belirten Bayraktar, enerji dönüşümünde yenilenebilir enerji, hidrojen, doğal gaz ve nükleer enerjinin önemini vurguladı. Ayrıca, enerji verimliliğinin artırılması gereken sanayi, tarım, ulaşım ve bina sektörlerine de değindi.

Türkiye'nin Yenilenebilir Enerji Hedefleri

Bayraktar, Türkiye'nin yenilenebilir enerjide iddialı hedeflerinin olduğunu ve bu hedeflere ulaşmak için uluslararası finans kurumlarıyla iş birliği yapmayı planladıklarını belirtti. Yenilenebilir enerjiye yatırım yaparak Türkiye'nin enerji gücünü artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

İletim Şebekesi Yatırımları ve Gelecek Planları

Bayraktar, Türkiye'nin iletim şebekesini güçlendirmek ve komşu ülkelerle enterkoneksiyon kapasitesini artırmak için önemli yatırımlar yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, enerji projelerinin finansmanı ve ekipman tedariki konularına da değindi.

Kritik Madenler ve Sürdürülebilirlik

Dünya Bankası ile kritik madenler alanında iş birliğini önemsediklerini belirten Bayraktar, sürdürülebilirlik temelinde yenilikçi adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Yeni teknolojilere ve değer zincirine odaklanarak enerji dönüşümünde ilerlemeyi planladıklarını açıkladı.

Kömürden Temiz Enerjiye Geçiş

Türkiye'nin karbon nötr bir ekonomiye yönelmesi için kömürle ilgili dönüşüm programları üzerinde çalıştıklarını belirten Bayraktar, kömür santrallerinin düşük karbona geçişini planladıklarını ifade etti. Ayrıca, enerji verimliliği konusundaki stratejilerini ve hedeflerini paylaştı.

Dünya Bankası: Yenilenebilir Enerji Yatırımlarına İhtiyaç Var

Dünya Bankası Enerji ve Ekstraktifler Küresel Direktörü Demetrios Papathanasiou, temiz enerji yatırımlarının artırılması gerektiğini vurgulayarak, finansman ve iş birliği gerektiğini belirtti. Gelişmekte olan ülkelerin yenilenebilir enerjiye daha fazla yatırım yapması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin Enerji Dönüşümünde İlerlemesi

Papathanasiou, Türkiye'nin enerji dönüşümünde büyük bir ilerleme kaydettiğini ve temiz enerjiye olan taahhüdünün iş fırsatları yaratacağını belirtti. Türkiye'nin enerji güvenliği ve iklim kriziyle başa çıkma konusundaki kararlılığını övdü.

Dünya Bankası'nın Türkiye'ye Desteği

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye'nin enerji dönüşümü planını büyük bir destekle karşıladıklarını söyleyerek, Türkiye'nin sahip olduğu potansiyeli ve hedeflerini takdir ettiklerini ifade etti. Dünya Bankası'nın Türkiye'ye destek olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
YÖK'ten radikal karar: İkinci öğretim tarih oldu

YÖK'ten radikal karar: İkinci öğretim tarih oldu