reklam
reklam
Türkgün | Ekonomi | Bakan Bayraktar duyurdu! 2025'te elektrik üretiminde rekor kırdık!

Bakan Bayraktar duyurdu! 2025'te elektrik üretiminde rekor kırdık!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "2025 yılında 362 bin 992 gigavatsaatlik elektrik üretimiyle tarihi bir zirveye ulaşarak rekor kırdık" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "2025 yılında 362 bin 992 gigavatsaatlik elektrik üretimiyle tarihi bir zirveye ulaşarak rekor kırdık" dedi.

MUHABİR: Eylül Şahin

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, “2025 yılında 362 bin 992 gigavatsaatlik elektrik üretimiyle tarihî bir zirveye ulaşarak rekor kırdık. Tüketimin de 360 bin 929 gigavatsaat seviyesine çıktığı bu yılda, arz-talep dengesini başarıyla yöneterek rekor tüketimi rekor üretimle karşıladık” dedi.

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin elektrik üretimiyle ilgili verileri paylaştı. 

'rekor tüketimi rekor üretimle karşıladık'

Bakan Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şunları söyledi:

“2025 yılında 362 bin 992 gigavatsaatlik elektrik üretimiyle tarihî bir zirveye ulaşarak rekor kırdık. Tüketimin de 360 bin 929 gigavatsaat seviyesine çıktığı bu yılda, arz-talep dengesini başarıyla yöneterek rekor tüketimi rekor üretimle karşıladık. Üretimin yüzde 56,7’sini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan sağladığımız bu dönemde Türkiye’nin enerjisini, Türkiye’nin öz kaynaklarıyla yükseltmeye ve arz güvenliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz.”

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...