Türkgün | Ekonomi | Bakan Bolat açıkladı: Nisanda ihracat %8,5 artarak 20,9 milyar dolar oldu

Bakan Bolat açıkladı: Nisanda ihracat %8,5 artarak 20,9 milyar dolar oldu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat "Nisanda mal ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,5 artışla 20,9 milyar dolara yükselmiştir. En yüksek ikinci nisan ayı rakamı elde edildi" dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat "Nisanda mal ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,5 artışla 20,9 milyar dolara yükselmiştir. En yüksek ikinci nisan ayı rakamı elde edildi" dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, nisan ayına ilişkin dış ticaret verilerini kamuoyuyla paylaştı. 

Bolat, zorlu küresel koşullara ve artan ekonomik belirsizliklere rağmen Türkiye'nin ihracatının geçen yılın aynı dönemine kıyasla %8,5 oranında artarak 20,9 milyar dolara ulaştığını belirtti. Bu rakam, Türkiye tarihinde nisan ayları bazında kaydedilen en yüksek ikinci ihracat seviyesi oldu.

Bakan Bolat, söz konusu artışın arkasında yoğun bir emek ve stratejik çalışmaların bulunduğunu vurguladı. Özellikle Avrupa Birliği’nin ithalat hacmindeki durgunluğa ve küresel ticarette korumacı politikaların artmasına rağmen ihracatta yükselişin sürmesinin önemine dikkat çekti.

ABD’nin son dönemde ticaret politikalarını daha korumacı hale getirmesiyle gümrük vergilerinin 20. yüzyıl seviyelerine çıktığını belirten Bolat, buna paralel olarak Çin’in ihracat fiyatlarındaki düşüşün de rekabet ortamını zorlaştırdığını ifade etti. Bolat, "Bu kadar zorlu bir küresel tabloda Türkiye'nin ihracatını artırabilmesi ciddi bir başarıdır." dedi.

Yıllık İhracatta Tarihi Zirve

Bolat ayrıca, Nisan 2025 itibarıyla son 12 ayda Türkiye'nin yıllıklandırılmış mal ihracatının 265 milyar dolara çıkarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı. Bu artış, yıllık bazda %2,7’lik bir yükselişe ve 7,1 milyar dolarlık net bir artışa işaret ediyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...