Türkgün | Ekonomi | Bakan Mehmet Şimşek’ten enflasyon değerlendirmesi: “Kalıcı fiyat istikrarı için kararlılıkla ilerliyoruz”

Bakan Mehmet Şimşek’ten enflasyon değerlendirmesi: “Kalıcı fiyat istikrarı için kararlılıkla ilerliyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekim ayı enflasyon verilerini değerlendirerek enflasyondaki düşüşün süreceğini belirtti. Destekleyici şartların dezenflasyonu güçlendirdiğini vurguladı ve 2026 için vergi güncellemesi yapmanın gündemde olduğunu açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekim ayı enflasyon verilerini değerlendirerek enflasyondaki düşüşün süreceğini belirtti. Destekleyici şartların dezenflasyonu güçlendirdiğini vurguladı ve 2026 için vergi güncellemesi yapmanın gündemde olduğunu açıkladı.

KAYNAK: İHA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı ekim ayı enflasyon verilerine ilişkin açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şimşek, “Kalıcı fiyat istikrarı hedefimiz doğrultusunda politikalarımızı kararlılıkla uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.

“Enflasyonda Gerileme Devam Ediyor”

Bakan Şimşek, yıllık enflasyonun ekim ayında sınırlı da olsa gerilediğine dikkat çekerek, “2022 ve 2023 yıl sonunda sırasıyla yüzde 64 ve yüzde 65 gerçekleşen enflasyon, 2024’te yüzde 44’e ve 2025 yılı ekim ayında yüzde 32,9’a indi” dedi.
Şimşek, enflasyondaki düşüşün süreceğini belirterek, dezenflasyon sürecinde geçici dalgalanmaların normal olduğunu vurguladı.

“Destekleyici Küresel ve Yurt İçi Şartlar Dezenflasyonu Güçlendiriyor”

Açıklamasında ekonomideki genel görünümün olumlu seyrine işaret eden Şimşek, “Son dönemde bir yavaşlama gözlense de genel tablo değişmedi. Destekleyici küresel ve yurt içi şartlar sayesinde dezenflasyonun devam etmesini öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek: Biz şu anda mali disipline ve yapısal dönüşüme ve  dezenflasyona odaklanmış durumdayız

Vergi ve Harçlarda Yeni Düzenleme Sinyali

Bakan Şimşek, 2026 yılı için vergi ve harçlardaki güncelleme oranının, yeniden değerleme oranından daha düşük olabileceğini de açıkladı.
“Bütçe imkânları doğrultusunda, 2026 yılı için vergi ve harçlardaki güncellemenin, enflasyon hedeflerini dikkate alarak yeniden değerleme oranından daha düşük oranda yapılması hususu gündemimizde.” dedi.

“Arz Yönlü Baskıları Azaltacak Yapısal Adımlar Atıyoruz”

Mehmet Şimşek, açıklamasının sonunda kalıcı fiyat istikrarı hedefini yineleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Kalıcı fiyat istikrarı hedefimiz doğrultusunda politikalarımızı kararlılıkla uyguluyor, enflasyon üzerindeki arz yönlü baskıları azaltacak yapısal adımları atıyoruz.”

 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...