Türkgün | Ekonomi | Bakan Şimşek üretimde yeni dönemi duyurdu: '45 yeni tarım bölgesi kuruluyor, gıda arzı artacak'

Bakan Şimşek üretimde yeni dönemi duyurdu: '45 yeni tarım bölgesi kuruluyor, gıda arzı artacak'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tarımsal üretimin stratejik önemine dikkat çekerek, 45 yeni tarım bölgesi kurulacağını ve bu bölgelerde dikey ile örtü altı ürün yetiştirileceğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tarımsal üretimin stratejik önemine dikkat çekerek, 45 yeni tarım bölgesi kurulacağını ve bu bölgelerde dikey ile örtü altı ürün yetiştirileceğini açıkladı.

KAYNAK: İHA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada tarımsal üretimin önemine vurgu yaptı. Şimşek "Gıda arzının artırılması bizim için çok önemli. 45 tarım bölgesi kurulacak. Buralarda dikey ve örtü altı ürün yetiştirilecek." dedi.

'dikey ve örtü altı ürün yetiştirilecek'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Enflasyonla mücadele bizim en temel önceliğimiz.2024'ün ikinci yarısından sonra dezenflasyon başladı. Dezenflasyonda bir bozulma yok. 1-2 aylık veri üzerinden değerlendirme yapmak yanlış. 2024'ün ikinci yarısından sonra dezenflasyon başladı. Dezenflasyonda bir bozulma yok. 1-2 aylık veri üzerinden değerlendirme yapmak yanlış. Gıda enflasyonu gerileyecek. Yakın tarihin en iyi yağış alınan dönemindeyiz. Gıda arzının artırılması bizim için çok önemli. 45 tarım bölgesi kurulacak. Buralarda dikey ve örtü altı ürün yetiştirilecek.”

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...