Türkgün | Ekonomi | Bakan Uraloğlu duyurdu: Bayramda hava yollarına 867 ek sefer

Bakan Uraloğlu duyurdu: Bayramda hava yollarına 867 ek sefer

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı ve ara tatil yoğunluğuna karşı hava yollarında ek kapasite artışı sağlandığını belirterek, "Vatandaşlarımızın seyahatlerini daha konforlu ve planlı şekilde gerçekleştirebilmeleri için iç hatlarda 867 ilave sefer planladık" ifadesini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı ve ara tatil yoğunluğuna karşı hava yollarında ek kapasite artışı sağlandığını belirterek, "Vatandaşlarımızın seyahatlerini daha konforlu ve planlı şekilde gerçekleştirebilmeleri için iç hatlarda 867 ilave sefer planladık" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı ile okulların ara tatil döneminin aynı tarihlere denk gelmesi nedeniyle hava yolu ulaşımında artması beklenen yoğunluğa karşı önemli bir adım atıldığını duyurdu.

Yazılı açıklama yapan Uraloğlu, vatandaşların seyahatlerini daha rahat gerçekleştirebilmesi için hava yolu şirketleriyle koordineli şekilde kapsamlı bir planlama yapıldığını belirtti.

"Ek seferler bayram tatili sonuna kadar devam edecek"

Uraloğlu, iç hat uçuşlarında kapasitenin artırıldığını ifade ederek, "Vatandaşlarımızın seyahatlerini daha konforlu ve planlı şekilde gerçekleştirebilmeleri için iç hatlarda 867 ilave sefer planladık. Ek seferler bayram tatili sonuna kadar devam edecek." dedi.

Artan yolcu talebine karşı tüm paydaşlarla birlikte hareket edildiğini vurgulayan Uraloğlu, planlamaya ilişkin detayları da paylaştı. Buna göre en fazla ek seferi Türk Hava Yolları gerçekleştirecek. Konuya ilişkin Uraloğlu, "Planlamaya göre, en fazla ek seferi Türk Hava Yolları (THY) gerçekleştirecek. THY iç hatlarda 368 ilave uçuş düzenleyecek, Pegasus Hava Yolları 271, AJet 178 ve SunExpress de 50 ek sefer ile kapasite artışına katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Toplamda 867 ek uçuş devrede!

Toplamda planlanan 867 ek uçuş ile özellikle bayram ziyaretleri ve tatil amaçlı seyahatlerde yaşanabilecek yoğunluğun azaltılması hedefleniyor. Uraloğlu, yapılan düzenlemeler sayesinde yolcuların daha fazla uçuş seçeneğine ulaşabileceğini belirterek, "Toplamda 867 ek uçuşun devreye alınmasıyla özellikle bayram ziyaretleri ve tatil amaçlı seyahatlerde oluşabilecek yoğunluğun azaltılmasını hedeflendi. Yapılan kapasite artışı sayesinde yolcular daha fazla uçuş seçeneğine erişecek. Hava yolu ulaşımında vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak için tüm paydaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...