Türkgün | Ekonomi | Bitcoin'den faiz indirimi sonrası yeni zirve

Bitcoin'den faiz indirimi sonrası yeni zirve

ABD seçimlerinde Trump’ın zaferinin ardından Fed’in 25 baz puanlık faiz indirimi Bitcoin’e tarihi rekor getirdi.

ABD seçimlerinde Trump’ın zaferinin ardından Fed’in 25 baz puanlık faiz indirimi Bitcoin’e tarihi rekor getirdi.

KAYNAK: Haber Merkezi

Kripto para piyasasının lideri Bitcoin, Fed’in politika faizini 25 baz puan indirmesinin ardından bu hafta ikinci kez rekor kırarak 76.956 dolar seviyesine ulaştı. Rekorun ardından bir miktar gerileme yaşandı.

BITCOIN'E TRUMP ETKİSİ

ABD seçimlerinde kripto yanlısı söylemleriyle bilinen Donald Trump'ın önde gitmesi, Bitcoin'e güçlü bir ivme kazandırdı. Trump’ın yüksek delege sayısına sahip eyaletlerde zafer elde etmesi, kripto varlık piyasalarında hızlı yükselişlere yol açtı.

Bitcoin'in 2024’te yüzde 60’ın üzerinde yükselmesi, küresel hisse senetleri ve altın gibi geleneksel varlıkların performansını geride bıraktı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...