Türkgün | Ekonomi | Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı: BIST 100 kaç puan oldu?

Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı: BIST 100 kaç puan oldu?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü yüzde 0,43 yükselişle tamamlarken, en çok kazandıran ve kaybettiren sektörler belli oldu.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü yüzde 0,43 yükselişle tamamlarken, en çok kazandıran ve kaybettiren sektörler belli oldu.

KAYNAK: AA

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,43 değer kazanarak 12.265,98 puandan tamamladı. Endeks, önceki kapanışa göre 52,40 puan yükselirken, piyasadaki toplam işlem hacmi 114,1 milyar lira olarak gerçekleşti.

Borsada günün kazandıran ve kaybettiren sektörleri

Günün kapanışında bankacılık endeksi yüzde 0,26, holding endeksi ise yüzde 1,45 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla yükseliş yüzde 4,79 ile madencilikte görülürken, en çok düşüş yüzde 5,15 ile finansal kiralama ve faktoring sektöründe yaşandı.

Küresel piyasalarda pozitif görünüm

Küresel piyasalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın ara seçimler öncesinde İran'a saldırı düzenlemeyeceklerini açıklamasının ardından pozitif bir seyir izledi. Enerji arzına ilişkin endişelerin hafiflemesi ve petrol fiyatlarının gerilemesi, piyasalardaki olumlu görünümü destekledi.

Yurt içinde de Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bankacılık ve holding hisselerinde görülen satışlara rağmen küresel piyasalardaki olumlu havanın etkisiyle günü yükselişle tamamladı.

Yatırım fonlarına ilişkin kanun teklifi TBMM'ye sunuldu

Borsada günün öne çıkan gelişmeleri arasında yatırım fonlarına ilişkin düzenleme de yer aldı. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan "Tasfiyesine Karar Verilen Bazı Yatırım Fonları Hakkında Kanun Teklifi", TBMM Başkanlığına sunuldu.

Teklife göre, kurul tarafından belirlenen fonlarda tasfiye malvarlığından ara ödeme yapılabilecek. Buna göre net yatırım tutarı 1 milyon liranın altında olan yatırımcılara bu tutarda, net yatırım tutarı 1 milyon lira ve üzerinde olan yatırımcılara ise en fazla 1 milyon lira ara ödeme yapılması öngörülüyor.

Fonların tasfiye süreci için teknik hazırlıklar ele alındı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bugün gerçekleştirilen dördüncü Fon Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, tasfiye süreçleri ve ara ödemelere ilişkin teknik hazırlıklar değerlendirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının açıklamasına göre toplantıda, fahiş kazançların iadesi için kurumlar arasında yürütülecek koordinasyon çalışmaları da ele alındı.

 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...