Türkgün | Ekonomi | Borsa İstanbul haftaya düşüşle başladı

Borsa İstanbul haftaya düşüşle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,24 düşüşle 10.481,45 seviyesinden başladı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,24 düşüşle 10.481,45 seviyesinden başladı.

MUHABİR: Tülin Küre

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,24’lük düşüşle başladı. Açılışta endeks, önceki kapanışa göre 25,65 puan kayıpla 10.481,45 seviyesine geriledi.

Bankacılık Endeksi Yükselişte


Piyasalarda karışık bir seyir izlenirken, bankacılık endeksi yüzde 0,06, holding endeksi ise yüzde 0,45 oranında değer kazandı. Sektörler bazında en fazla yükseliş yüzde 0,89 ile finansal kiralama ve faktoring sektöründe yaşanırken, en çok kayıp veren sektör yüzde 3,16 ile ticaret oldu.

Cuma Günü Alış Ağırlıklı Seyir Hakimdi


Geçtiğimiz hafta cuma günü alıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul, günü yüzde 0,46 değer kazanarak 10.507,11 puandan tamamladı. Ancak yeni haftanın ilk gününde hafif satıcılı bir başlangıç yapıldı.

Küresel Piyasalar Endişeli


ABD Başkanı Donald Trump’ın uyguladığı korumacı ticaret politikalarının küresel ticaret savaşlarını tetikleyebileceği endişeleri, piyasalardaki risk algısını artırıyor. Özellikle ABD ekonomisinin yavaşlayabileceğine dair beklentiler, yatırımcıları temkinli olmaya yönlendiriyor.

Açığa Satışta Yeni Düzenleme


Borsa İstanbul yönetimi, BIST 50 Endeksi'nde yer alan hisselerde bugünkü seansta 1 gün süreyle açığa satış işlemlerinde "yukarı adım kuralı" uygulanacağını duyurdu. Bu karar, piyasalardaki dalgalanmaları sınırlamak amacıyla alındı.

Gözler Sanayi Üretimi Verilerinde


Analistler, gün içinde yurt içinde sanayi üretimi verilerinin takip edileceğini belirtti. Küresel piyasalar açısından ise Almanya’da sanayi üretimi ve dış ticaret dengesi ile Avro Bölgesi'ndeki Sentix yatırımcı güven endeksi yakından izlenecek. Teknik analizlere göre, BIST 100 endeksinde 10.350 ve 10.300 puan seviyeleri destek, 10.550 ve 10.650 seviyeleri ise direnç noktaları olarak öne çıkıyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...