Türkgün | Ekonomi | Dünya "kahve keyfi" için 10 yılda 370 milyar dolar harcadı

Dünya "kahve keyfi" için 10 yılda 370 milyar dolar harcadı

Son 10 yılda kahveye harcanan para 370,3 milyar dolara ulaştı. ABD, 69 milyar dolarlık ithalatla ilk sırada yer alırken, Almanya ve Fransa takip etti.

Son 10 yılda kahveye harcanan para 370,3 milyar dolara ulaştı. ABD, 69 milyar dolarlık ithalatla ilk sırada yer alırken, Almanya ve Fransa takip etti.

KAYNAK: AA

Sıcak ve soğuk versiyonlarıyla artan kahve tüketimi, bu alandaki ticarete de hareketlilik getirirken, dünyada son 10 yılda "kahve keyfi" için harcanan para 370,3 milyar dolara ulaştı.

AA muhabirinin, Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yaptığı derlemeye göre, kahve zincirlerinin artmasıyla birlikte sektör yükseliş trendine devam ediyor.

Bu kapsamda, dünya genelinde 2015-2024 döneminde 370,3 milyar dolarlık kahve ithalatı yapılırken, 69 milyar 227 milyon dolarla ABD ilk sırada geldi. Bu ülkeyi, 41 milyar 962 milyon dolarla Almanya ve 28 milyar 987 milyon dolarla Fransa izledi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...