Türkgün | Ekonomi | Emekli maaşlarına zam ve refah payı gündemde! En düşük aylık için yeni düzenleme

Emekli maaşlarına zam ve refah payı gündemde! En düşük aylık için yeni düzenleme

2027 bütçesi kapsamında emeklilerin gelirini artırmaya yönelik yeni adımlar gündemde. Maaş zammının yanı sıra refah payı ve en düşük emekli aylığı için tamamlayıcı düzenleme seçenekleri de değerlendirilecek.

2027 bütçesi kapsamında emeklilerin gelirini artırmaya yönelik yeni adımlar gündemde. Maaş zammının yanı sıra refah payı ve en düşük emekli aylığı için tamamlayıcı düzenleme seçenekleri de değerlendirilecek.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: TRT Haber

Emekli maaşlarına yönelik yeni düzenleme için gözler 2027 bütçesine çevrildi. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, emekli aylıklarına yapılacak artışın yanı sıra refah payı eklenmesi de değerlendirilecek. En düşük emekli maaşı için ise tamamlayıcı bir düzenleme üzerinde duruluyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN EMEKLİLER İÇİN YENİ DÜZENLEME MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik yeni adımların sinyalini verdi.

Emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukların farkında olduklarını belirten Erdoğan, 2027 bütçesinde emeklilerin durumunu iyileştirecek mali imkânların oluşturulması için çalıştıklarını ifade etti.

Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Emeklilerimizin yaşadığı zorlukların farkında olduğumuzu daha önce pek çok defa samimiyetle ifade ettim. Bu konuda her zaman yapıcı olmaya, şartları zorlama pahasına elimizden geleni yapmaya gayret ettik. İnşallah 2027 bütçesinde başımızın tacı olan emeklilerimizin durumunu biraz daha iyileştirecek mali imkanları oluşturuyoruz. İhtiyaç duyulan yasal düzenlemeyi adalet ve hakkaniyet çerçevesinde TBMM'nin de takdiriyle sene sonuna kadar hayata geçirmeyi ümit ediyoruz."

Gözler, 2027 bütçesi kapsamında atılacak adımlara çevrildi.

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; emekli maaşlarına yapılacak artışın yanı sıra refah payı eklenmesi de değerlendirilecek.

En düşük emekli maaşı için tamamlayıcı bir düzenleme üzerinde duruluyor.

Düzenleme, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) bütçe imkânları gözetilerek ele alınacak.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...