Türkgün | Ekonomi | İncire Türkiye'den ve dünyadan sipariş yağıyor!

İncire Türkiye'den ve dünyadan sipariş yağıyor!

Aydın’da incir sezonu başladı; ilk ürünler tezgahlarda kilosu 250 TL'den satışa sunulurken, üreticiler hem verimden hem ilgiden memnun.

Aydın’da incir sezonu başladı; ilk ürünler tezgahlarda kilosu 250 TL'den satışa sunulurken, üreticiler hem verimden hem ilgiden memnun.

KAYNAK: İHA

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden biri olan Aydın’da incir sezonu başlarken, kentin verimli topraklarında yetişen taze incir pazar tezgahlarında kilosu 250 TL’den satışa sunuldu.

Aydın'ın en değerli meyvelerinden biri olarak bilinen incir, hem iç piyasada hem de ihracatta büyük ilgi görüyor. Özellikle Aydın ilinde 'sarı lop' çeşidi ile bilinen incir, kalitesi ve lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olurken üreticisinin de yüzünü güldürüyor. Sezonun ilk hasadıyla birlikte tezgahlarda yerini alan incirin kilosu 250 TL’den alıcı bulmaya başladı. Aydın incirinin hem taze hem kuru haliyle Türkiye’nin dört bir yanına gönderildiğini dile getiren üreticiler, "Aydın’da incir sadece bir meyve değil, aynı zamanda kültürümüzün ve ekonomimizin bir parçasıdır" sözleriyle ürünün önemini vurgulayarak sezonun hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundular.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...