Türkgün | Ekonomi | Kamuda 600 bin işçiyi etkileyecek toplu iş sözleşmesi teklifi geliyor

Kamuda 600 bin işçiyi etkileyecek toplu iş sözleşmesi teklifi geliyor

Kamuda yaklaşık 600 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde kamu işveren tarafı yarın teklifini verecek.

Kamuda yaklaşık 600 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde kamu işveren tarafı yarın teklifini verecek.

Kamu işçilerini ilgilendiren 2025-2026 dönemi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde önemli bir adım atılıyor. Taraflar, yarın saat 14.00’te Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’nın (TÜHİS) ev sahipliğinde bir araya gelecek.

TÜHİS'te İlk Teklif Masada Olacak

Toplantıda işveren heyeti, kamu işçilerine yönelik ilk zam teklifini sendika temsilcilerine sunacak. Türk-İş ve Hak-İş konfederasyonlarının temsilcileriyle yapılacak görüşmede, ücret artışı ve sosyal haklara ilişkin talepler masaya yatırılacak.

İşçi Tarafının Talebi: En Düşük Günlük Ücret 1800 TL Olsun

Sendikalar, kamuda en düşük günlük brüt ücretin 1800 TL’ye çıkarılmasını talep ediyor. Ayrıca, kıdem zammı, refah payı ve sosyal haklarda iyileştirme beklentileri de işçi tarafının gündeminde.

2025-2026 Döneminin Şartları Belirlenecek

Yapılacak müzakereler sonucunda, kamu işçileri için önümüzdeki iki yılı kapsayacak ücret düzenlemeleri ve sosyal haklar netleşmiş olacak.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...