Malatya’da önümüzdeki günlerde etkili olması beklenen zirai don nedeniyle yetkililer uyarıda bulundu. Malatya Valisi Seddar Yavuz, özellikle çiftçilerin risklere karşı önlem alması gerektiğini vurguladı.
Zirai don 11 Nisan’da başlayacak
Vali Seddar Yavuz, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre kent genelinde zirai don riskinin beklendiğini duyurdu.

Yavuz, zirai don riskinin bu gece başlayacağını belirterek, "11 Nisan saat 21.00'den itibaren başlayacak zirai don olayının 14 Nisan Salı günü saat 10.00'a kadar etkisini sürdürmesi öngörülmektedir. Zirai donun il genelinde hafif ve orta kuvvette, yüksek kesimlerde ise yer yer kuvvetli şekillerde görülmesi beklenmektedir. Başta çiftçilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın tarımsal faaliyetlerde oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.
Kurumlar koordinasyon halinde
Vali Yavuz, ilgili kurumların gerekli bilgilendirme ve koordinasyon çalışmalarını yürüttüğünü belirterek, Valilik olarak gelişmelerin yakından takip edildiğini kaydetti.