Muğla'nın turizm merkezleri, geçen yıl yüksek kapasiteleri ve lüks imkanları dolayısıyla “yüzen otel” olarak nitelendirilen 162 kruvaziyerle gelen 227 bin 807 yolcuyu ağırladı.

Kruvaziyer sayısı ve yolcu sayısında artış
Tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkati çeken, her yıl milyonlarca turistin tercih ettiği Muğla'nın turistik ilçeleri Marmaris, Bodrum ve Fethiye dev kruvaziyerlerin de rotasında yer aldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, AA muhabirine, Muğla'ya 2024'te 145 kruvaziyer gelirken geçen yıl bu sayının 162'ye yükseldiğini söyledi.

“Kruvaziyerle gelen turist para harcıyor”
Kruvaziyer turizmi açısından iyi bir sezonun geride bırakıldığını belirten Toprak, “Geçen yıl Bodrum'a 116, Marmaris'e 43 ve Fethiye'ye 3 kruvaziyerle toplam 227 bin 807 turist geldi. Kruvaziyerlerle gelen yolcu sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 10 arttı. 2026 yılında da yine bu artış oranlarını yakalayacağımızı düşünüyoruz.” dedi.
Kruvaziyerle gelen turistlerin vakitleri kısıtlı olduğu için turizm merkezlerinin önemli uğrak noktalarını gezdiğini dile getiren Toprak, “Kruvaziyerle gelen turist para harcıyor. Gelen turist gemisinden indiği andan itibaren ilimize ve ülkemize ciddi anlamda kazanç sağlatıyor.” diye konuştu.

Tarihi ve turistik noktalar yoğun ilgi görüyor
Muğla'nın deniz, kum, güneş üçgeninin yanı sıra kültür turizmiyle de öne çıktığını belirten Toprak, kruvaziyerle gelen turistlerin Bodrum Kalesi, Bodrum Çarşısı, Marmaris Çarşısı, Kaleiçi, yat limanı ile Kaunos Antik Kenti, Dalyan Kanalı, İztuzu Plajı, Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi gibi noktaları ziyaret ettiğini aktardı.