Topluma değer katan sosyal sorumluluk projeleriyle, sunduğu güvencelerle ülke ekonomisine değer katmaya devam eden Türkiye Sigorta, 13-15 Ekim tarihleri arasında Elazığ’da iki etkinliğe imza attı. Türkiye Sigorta’nın ana sponsorluğunda düzenlenen 7. Uluslararası Dirençlilik Kongresi, Elazığ’daki Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.
Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak’ın kongre açılış konuşmasını yaptığı etkinliklerin ikinci gününde ise Türkiye Sigorta Teknik Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Akpınar “Dirençlilik ve İş Sürekliliği” başlıklı oturumda katılımcılara hitap etti.

Türkiye’nin büyük bir bölümünün aktif fay hatları üzerinde yer alması sebebiyle afetlere karşı hazırlıklı ve tedbirli olmanın bir tercih değil, bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Çakmak konuya ilişkin şöyle konuştu:
“Deprem gerçeğini derinden yaşayan şehirlerimizden biri olan Elazığ’da, dirençliliği ve afet yönetimini konuşuyor olmak benim için ayrı bir anlam taşıyor. Bu kongrenin, afetlere karşı dirençli bir toplum oluşturma çabamıza güçlü katkılar sağlayacağına inanıyorum. Biliyoruz ki dirençli şehirler, güçlü bir ekonomi, bilinçli bir toplum ve sigortalılık oranlarının yükselmesiyle mümkün olacaktır. Hep birlikte daha bilinçli, daha dirençli ve daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Memleketim Elazığ’da düzenlenen bu anlamlı kongrenin ülkemize ve bölgemize önemli katkılar sunmasını diliyorum.”

Deprem bölgesinde 6,5 milyar TL hasar ödemesi
Türkiye Sigorta, Şubat 2023’teki büyük deprem felaketi sonrasında 11 ilde toplam 6,5 milyar TL hasar ödemesi yaptı. Ödemeler sadece yangın ve doğal afet branşlarında değil; hayat sigortasında da 387,6 milyon TL’ye ulaştı. Ayrıca, depremzedelerin barınma sorununa çözüm olmak üzere hayata geçirdiği “Tek Yürek Bina ve Eşya Sigortası” kapsamında 7.877 konuta 188 milyon TL teminat sağladı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi kampüsünde kurulan Türkiye Sigorta Dayanışma Obası’nda 90 Kırgız çadırında 350 depremzedeyi ağırladı.

Türkiye Sigorta’dan "Her Sınıf Bir Tohum" projesi ile bir özel eğitim sınıfı
Türkiye Sigorta’nın Tohum Otizm Vakfı iş birliğiyle Elazığ merkezdeki İsmet Paşa İlkokulu’nda hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında, eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla otizmli öğrenciler için "Her Sınıf Bir Tohum" projesi ile modern ve tam donanımlı özel bir eğitim sınıfının açılışı yapıldı. Tadilatı tamamlanan iki sınıf da öğrencilere teslim edildi.