İnternet, çağımızın olmazsa olmaz bir kaynağı. 7'den 70'e herkesin kullandığı, ceplerimize sığdırdığımız internet ile ekran bağımlılığı da kaçınılmaz oldu. Özellikle gençlerde ekran bağımlılığı çok fazla. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ekran bağımlılığı ile mücadelede önemli bir adım attı. 

Kişilere zararı en aza indirmek hedefleniyor

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından duyurulan proje ile ekran bağımlılığın kişiye ve topluma verdiği zarar en aza indirilmek isteniyor.
Hazırlanan projeye Ülkü Ocaklarına ait resmi internet sitesinden ulaşılabilecek.
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yıldırım paylaşımında şu ifadelere yer verdi;
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak; uyuşturucu, alkol ve tütün bağımlılığına karşı kararlı mücadelemizi sürdürürken, istikbalimizin teminatı olan Türk gençliğinin kişisel ve sosyal gelişimine tehdit oluşturan ekran bağımlılığı ile mücadele projemizi hayata geçiriyoruz.
Dünyada yapılan araştırmalar bilgisayar, cep telefonu, tablet, televizyon gibi akıllı ekranların aşırı ve kontrolsüz kullanımının ekran bağımlılığına neden olduğunu ve bunun sonucunda da kişiye fiziksel ve ruhsal yönden ciddi zararlar verdiğini ortaya koymuştur.

Teknolojiyi akılcı ve faydalı şekilde kullanmak hedefleniyor

Başkan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: Ülkü Ocakları olarak; Türk Gençliğini ve ailelerimizi ekran bağımlılığı konusunda bilgilendirerek; kişiye ve topluma verdiği zararı en aza indirmek istiyoruz. Teknolojinin akılcı ve faydalı bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla geliştirdiğimiz ekran bağımlılığı testi ile gençlerimiz kendilerini bu konuda ölçebilecek ve sonuçlarına göre verilen tavsiyelerden faydalanabilecekler.
Ekran bağımlılığı ile mücadele raporuna ulkuocaklari.org.tr adresimizden ulaşabilirsiniz.
Bu vesile ile Türk Gençliğini ekran bağımlısı olmadan teknolojiyi etkin ve verimli kullanmalarını tavsiye ediyorum.

Editör: Haber Merkezi