Tamam, 6 hafta kötü gitti işler de, sonrasında ortaya çıkan tablo, bir çok takımın hayranlıkla baktığı düzeye ulaştı. 8 maç, bir beraberlik, altısı peş peşe 7 galibiyet… Sakatlıklar, kadroyu sıkıntıya sokmaktan, “Şu yok, ya da bu da olaydı” yakınmalarından çok uzakta…

Taraftar, açılış maçlarının aksine inanç ile tribünlerde, takımın itici gücü… Rakip, ligin en çok gol atan takımlarından, ortaya koyduğu istikrarlı futbol görüntüsü ile dikkat çeken BtcTurk Yeni Malatyaspor…

Kazandıkça rahatlayan teknik direktör Abdullah Avcı, 7’nci galibiyet için takımını düne hazırladı. Taktiğini ona göre verdi. Ya da, “Siz kazanmayı öğrendiniz. Çıkın bildiğinizi oynayın, üç puan bizim” dedi. Fark etmez…

Maçtan önce Sivas’tan gelen haber de maçın ekstra motivasyonu oldu… Alınacak üç puan liderle puan farkının açılmasını önleyecek, sezona hızlı girdikten sonra işleri ters gitmeye başlayan ezeli rakibiyle arasını biraz daha açacaktı.

Yani kazanmak, artı hanesine birçok çentik atmak demekti.

Bu düşüncelerle maça çıkan Beşiktaş, başta tutuktu. Sonrasında orta alanda arttırdığı etki, özellikle çok istekli ve arayışta olan Adem Ljajic’in katkısıyla rakip kaleyi yoklamaya başladı. Girişimleri zayıf olan Beşiktaş, rakibine çıkış izni vermeyince ilk yarı hem oyun hem de skor olarak sıfıra bağlandı.

İkinci yarıya bu kez hareketli başladı Beşiktaş. Ancak, eski maçlardan farklı olarak kendi bildiğini değil de, topun izini takip ederek oynadı. Fırsatı, hazırlanmış ezberle değil, rakibi zora koşarak, hataya zorlayarak yaratmaya çalıştı. Ev sahibinin oyunu kendi iç disiplinin de olmayınca, konuk takım yakaladığı topları ani atağa dönüştürme şansını yakaladı bu kez…

Siyah-Beyazlılar, son yarım saate girilirken, tribünlerin yükselişiyle birlikte, kendi gerçeği olan kanatları kullanmaya başladı. Bu da ceza alanına ortaları ve heyecanı arttırdı. Burak Yılmaz’ın yalnızlığını gören Avcı, Umut Nayır’ı da oyuna sokarak ortaların adresini ikiye çıkarttı.

Beşiktaş hem duran toplarla hem de hareketli oyunda sağdan-soldan konuk ceza alanına orta yağdırdı.. Beklenen gol bir türlü gelmeyince Avcı son koz alarak Güven Yalçın’ın oyuna itti. Tüm kozlarını oynayan Beşiktaş, gol beklerken, konuk takım maç boyunca geliştirdiği tek net atakta Thievy Bifouma ile golü buldu.

Gol ararken kalesinde gol gören Beşiktaş, sonrasında rakibini sahasına hapsetti. Büyük baskı kurdu. Şut attı, kafa attı, orta yaptı… Ancak, golü bulan yine BtcTurk Yeni Malatyaspor oldu.

7’de 7 hedefiyle ve ekstra motivasyon ile sahaya çıkan Beşiktaş, biraz dikkatsizlikten, biraz “Nasılsa kazanırız” düşüncesinden olacak, çok şey kazanacağı maçı, çok şey kaybederek, kaybetti.