Dar gelirli ailelere sağlanan elektrik desteğinin miktarı arttı. 2022 yılına girildiğinde Elektrik fatura desteği başvurusu nereden, nasıl yapılır? Elektrik fatura desteği ödemesi ne kadar? Elektrik Tüketim Desteğinden faydalanmak için belirlenen şartları taşıyor olmak gerekiyor. 1 Mart 2019'da başlayan destekten toplamda 2 milyonu aşkın abone faydalandı.

ELEKTRİK DESTEĞİNDE NE KADAR ÖDEME YAPILDI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen destek miktarı arttı. Hanedeki birey sayısına göre verilen ve üst limiti 137,33 lira olan destek tutarı 206 liraya çıkarıldı. Destek almak isteyen kronik hastalar, bu işlemi evden çıkmadan internet üzerinden gerçekleştirebilecek.
Elektrik Tüketim Desteğinden faydalananlara, geçtiğimiz yıl, 2 buçuk milyar liradan fazla destek sağlandı. Elektrik fatura desteği, dar gelirli ve ekonomik durumu nedeniyle faturalarını ödemekte zorluk çeken hanelere aile bazında verilmektedir.

Elektrik fatura desteği

ELEKTRİK FATURA DESTEK ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

* 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (68.67 lira). * 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (91.56 lira). * 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (114.44 lira). * 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (137.33 lira) Öte yandan kronik rahatsızlığı sebebiyle cihaza bağlı olarak yaşayan hastalar için ödenen destek 200 TL'yi buluyor.

ELEKTRİK FATURA DESTEĞİ NEREDEN YAPILIR, ÖDEME NASIL ALINIR? 

Elektrik fatura desteği için başvurular ikamet edilen il-ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) gerçekleştirilmekte, başvurular incelendikten sonra kısa sürede sonuçlandırılmaktadır. Başvurusu olumlu sonuçlanan ve elektrik faturalarında destek imkanına kavuşan vatandaşlar, PTT üzerinden faturalarını ödemeye gittiklerinde Devletin karşıladığı tutar otomatik olarak düşürülerek daha az tutarda ödeme yapmaları sağlanmaktadır.

Editör: Haber Merkezi