Süper Lig ve 1.lig de ikinci hafta tamamlanırken 2. ve 3. liglerde da ilk hafta maçları oynandı. Covid-19 rakamlarının yükselmesine rağmen, bazı insanlarımızdaki kurallara uymama inatçılığı ısrarla devam ediyor. Devletimizin ve sağlık çalışanlarımızın tüm uyarı ve çabalarına rağmen bir kısım insanlarımızın bu vurdumduymazlığı umarım ilerleyen haftalarda futbolumuzu engelleyecek hale gelmez.

**

Alt liglerimizde, 3 maç ileri tarihe ertelenirken 2 maç da 1 gün sonra oynanabildi. Testi pozitif çıkan hakem ve sporcularla birlikte tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum. İlk hafta olması nedeniyle, müsabaka öncesi test yaptırma konusunda bazı hakemlerimiz sıkıntı yaşadılar. Umarım MHK’nın girişimleriyle TFF tarafından bu konuda gerekli tedbirler alınır. Ve son derece hassas bir konu olan, test yaptırma hususunda bundan sonra kimse sıkıntı yaşamaz.

**

Mart ayı başında yazmıştık. IFAB toplantısından çıkan karardan sonra “Önümüzdeki sene elle oynamalar başa bela olmaya devam edecek” diye. Maalesef IFAB bu konuda çözüm üreteyim derken her sene işi daha da karıştırıyor. Bizde daha iki hafta oynandı, elle oynamalarda hangi karar doğru? Tartışmalar had safhada. Herkes benim dediğim doğru diyor, art niyet var diyor, organize işler diyor, hakemlere talimat verildi diyor, bu hakemlerle bu lig bitmez diyor. Hakem yorumcularının çoğu da kafasından UEFA kuralı, FIFA kuralı, IFAB kararı uyduruyor. Farklı farklı görüşler bildiriliyor. Toplum bir elle oynama konusunda bu kadar bölünmüşse, bence söylenecek tek söz var o da, “Hakem haklı beyler”

**

Galatasaray-Fenerbahçe derbisine yaklaşırken herkesin aklına gelen ilk soru. Hakem kim olacak? MHK bugün açıklayacak. Ben olsam daha 3. haftada şapkadan tavşan çıkarmaya çalışmam. Elimde dünya markası bir Cüneyt Çakır varken başkasını düşünmem.Ali Palabıyık ve Fırat Aydınus ise derbinin diğer adayları. Umarım sadece güzelliklerini ve futbolunu konuşacağımız bir derbi olur. Biraz zor ama...