Yaklaşık 12 milyon emeklinin faydalanacağı Ramazan bayramı ikramiyelerinin ödemeleri Nisan ayı içinde yapılacak. Peki, 65 yaş üzerinin evlerinde alabileceği emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte, 2020 Bayram ikramiyesi tarihleri…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm dünya ile birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen corona virüs (Kovid-19) salgınına alınan önlemler kapsamında emekli bayram ikramiyeleri konusunda geçen hafta yaptığı açıklamanın ardından, emeklilere ödenecek olan Ramazan bayramı ikramiyelerinin bayramdan önce Nisan ayı içerisinde ödeneceğini duyurmuştu. Konu ile ilgili yeni açıklama ise bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi ve emekli bayram ikramiyelerinin kesin tarihleri belli oldu. Bakan Selçuk, "SSK’lılar 7-10 Nisan tarihleri arasında, Bağ-Kur’lular ve Emekli Sandığı emeklileri de 11 Nisan’da bayram ikramiyesi alacak" dedi.

2020 BAYRAM İKRAMİYESİ TARİHLERİ

4a (SSK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre; 17, 18, 19 olanlar için 7 Nisan,

20, 21, 22 olanlar için 8 Nisan,

23, 24 olanlar için 9 Nisan,

25, 26 olanlar için 10 Nisan’da,

4b (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan’da ödenecek.

EMEKLİ MAAŞLARI EVLERDE ÖDENİYOR

Bakan Selçuk, koronavirüsten en fazlaetkilenne grubun yaşlılar olduğunu hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında 76 yaş üstü emeklilerin ödemelerinin kamu bankalarınca evlerinde gerçekleştirildiğini belirtti. Bununla birlikte, SGK ve PTT arasındaki protokol gereğince, emekli maaşlarını PTT’den alan 65 yaş üstü emeklilerin de istekleri halinde maaşlarını evlerinden alabileceğini hatırlattı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşlarında iyileştirmeye gidileceğini açıklamıştı. En düşük emekli maaşı alan kişilerin 2000 sonrası SSK emeklileri olduklarını ve aldıkları ücretin, Ocak 2020'de yapılan zammın ardından 1258 lira olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 1500 TL olacağını belirtmişti. Bakan Selçuk müjdeyi resmi Twitter hesabından verdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında emeklilere verdiği müjdenin kanunlaştığını söyleyen Bakan Selçuk, artık en düşük emekli maaşının 1500 TL olduğunu duyurdu.

 

 

Editör: Haber Merkezi