Yaklaşık 12 milyon emeklinin faydalanacağı bayram ikramiyeleri ödenmeye başlandı ancak SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri paralarını farklı tarihlerde alacak. Haberimizde, son rakamına göre emekli bayram ikramiyesi tarihlerini bir araya getirdik…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLİYOR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüs salgını nedeniyle emekli bayram ikramiyelerinin Ramazan ayın ayı başlamadan ödeneceğini duyurmuştu.

Bu kapsamda emekli bayram ikramiyelerinin ödemelerine 7 Nisan tarihi itibariyle başlandı. Ödemeler 11 Nisan’a kadar devam edecek.

SSK emeklileri ödemelerini 7 Nisan ile 10 Nisan tarihleri arasında alırken, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ndan emekli olan vatandaşlar bayram ikramiyelerini 11 Nisan’da alacak.

SON RAKAMINA GÖRE EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ TARİHLERİ

SSK (4A)emeklileri için

Son numarası 17, 18, 19 Nisan olanlar için 7 Nisan,

Son numarası 20, 21, 22 Nisan olanlar için 8 Nisan,

Son numarası 23, 24 Nisan olanlar için 9 Nisan,

Son numarası 25, 26 Nisan olanlar için 10 Nisan

Bağ-kur ve Emekli Sandığı (4B) emeklileri bayram ikramiyelerini 11 Nisan’da Banka veya PTT şubelerinden alabilecek.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ EVDEN ALINANİLECEK Mİ?

Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkmalarına yasak getirilmişti. Bu nedenle emeklilerin bayram ikramiyelerini evden alıp alamayacakları da merak konusu oldu.

Ancak bu konuyla ilgili resmi bir açıklama getirilmedi. Bankalar, bu konu hakkında kendi inisiyatiflerini kullanacak. Eğer evden ödeme uygulaması başlatırsa bunu müşterilerine mesaj yolu ile iletecek. Bu uygulama ile de emeklilerin evden çıkmasının önüne geçilmiş olacak.

Fakat pek çok bankanın evde ödeme yapacak alt yapısının olmaması nedeniyle bu uygulamanın hayata geçmesi mevcut şartlarda olası görülmüyor.

 

 

Editör: Haber Merkezi