Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala milyonlarca emeklinin gözü kulağı, emekli ikramiyeleri ile hükümet yetkililerinden gelecek haberdeydi. 1000 lira olan Bayram ikramiyesine zam geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan zam için, "Kararname ile geçireceğiz, bayramdan önce yetiştireceğiz" dedi.

BAYRAM EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

Erdoğan, emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesinin 100 TL artırılarak 1100 TL'ye çıkarılacağını açıkladı. Erdoğan, "Emekliye bayram ikramiyesi 1100 olarak kararname ile geçireceğiz.'' dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Enflasyon oranında dedim. 85 filan gibi bir şey yapıyor onu da yüze tamamlayacağız. 1.100 olacak. Onu da bir kararname ile Meclis'e göndereceğiz. Bayrama yetiştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Böylelikle emekliler Ramazan ve Kurban bayramında olmak üzere 1100 TL ikramiye alacak.

Emekli ikramiyesi

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı ikramiyesinin mayıs ayının ilk haftasında hesaplara yatacağını belirtti. Buna göre 3 Mayıs – 7 Mayıs arasında ikramiyelerin ödenmesi bekleniyor. Ayrıca Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ile ilgili de müjdeyi veren Erdoğan, temmuz ayının ortasında da Kurban Bayramı ikramiyelerinin yatırılacağını söyledi

Editör: Haber Merkezi