Milyonlarca emeklinin gözü kulağı 2021 emekli bayramı ikramiyelerinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yıl emekli ikramiyelerine zam yapıldığını duyurdu. Enflasyon oranına göre zam yapılacağı açıklandı ve emeklilerin gözü toplam alacağı ikramiye miktarına kilitlendi. Emekli bayram ikramiyesine zam mı geldi? 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği üyelerini kabulünde konuştu. Konuşmasında emekli bayram ikramiyesine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı emekli bayram ikramiyesinin Mayıs ayı başında yatırılacağı müjdesini verdi.

Emekli ikramiyesine zam mı geldi?

EMEKLİ İKRAMİYESİ ARTTI MI?

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli ikramiyelerine enflasyon oranına göre zam yapılacağı müjdesini de verdi. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklaması:

Yaklaşık 3 yıl önce emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü vermiş, bu uygulamayı hemen başlatmıştık. Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasında gerçekleştireceğiz. En düşük emekli maaşını 1500 'TL'ye çıkartarak vatandaşımızın mağdur duruma düşmemesini sağladık. Biz göreve geldiğimizde emekli maaşlarının 66 TL'den başladığını söylemek isterim.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Emekli bayram ikramiyeleri Ramazan ve kurban bayramları öncesinde 1000’er TL olarak ödeniyordu. Uygulamanın ilk defa hayata geçtiği 2018 yılından bu yana bayram öncesi ödenen ikramiyelerde bir değişiklik yapılmamıştı. 2021 yılı için bayram ikramiyelerinde bir zam beklentisi yaşanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamada konuya değinmesi beklentilerin doğru yönde olduğunu gösterdi. Ancak emekli bayram ikramiyelerinin ne kadar zam alacağı henüz bilinmiyor. Ancak kulislerde emekli bayram ikramiyesinde yapılacak zam oranları için 3 alternatif konuşuluyor.

Alternatiflerden ilki altı ayda bir enflasyon farkının ikramiyelere yansıtılması şeklinde. Bu durumda Ocak’taki %8.36’lık fark ilk ikramiyeye eklenecek.

İkinci ikramiye döneminde ise, Temmuz ayında belli olacak olan yeni enflasyon oranına göre zam yapılacak. Bir diğer alternatif ise, yıllık enflasyonun ikramiyeye yansıtılması şeklinde. Bu durumda 2020 yılının enflasyon oranının ikramiyeye yansıtılması ki bu oran da %14.6.

Diğer yandan emekliye bayram ikramiyesi uygulamasının hayata geçirildiği 2018’den beri yaşanan enflasyonun ikramiyelere yansıtılması talebi de zaman zaman dile getiriliyor.

KURBAN BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emeklilere 20 Temmuz'da kutlanacak Kurban Bayramı ikramiyesinin de 12-16 Temmuz tarihinde yatırılması bekleniyor. Emekliler temmuzda aylıklarını da zamlı alacak. Emekliler her yıl ocak-temmuz aylarında son 6 ayın enflasyon rakamlarına göre zam alıyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAKLAR KİMLER?

Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesi kimlere verileceği de yine vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. İşte ikramiye alacaklar listesi:

 2021 emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar

Editör: Haber Merkezi