Kurban bayramı için geri sayım başlarken, Emekli bayram ikramiyesine zam geldi mi? Emeklilere bayram ikramiyeleri ne zaman verilecek? soruları yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada emeklilere maaş müjdesi verdi. Peki Emeklilerin maaşları ne zaman ödenecek? İşte cevabı...

EMEKLİLERE İKRAMİYE MÜJDESİ

Buradan emeklilerimize de müjde vermek istiyorum. Temmuz ayı emekli aylıklarıyla bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Ocak-temmuz dönemi TÜFE oranını dikkate alarak yüzde 8,45 oranında artış yapıyoruz. Böylece 12,7 milyon vatandaşımıza 12,3 milyar lirası Kurban Bayramı ikramiyesi olmak üzere toplamda 38 milyar liralık ödeme gerçekleştireceğiz.

Emeklilerin maaşları ne zaman ödenecek?

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK? 

Kurban Bayramı arefesi 19 Temmuz Pazartesi gününe denk geldiği için ikramiyelerin bu tarihten önce yatırılması bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıklamalarda bulunarak, temmuz ayı bayram ikramiyelerinin bayramdan hemen önce yatırılacağını belirtti.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ KİMLERE VERİLECEK, YENİ EMEKLİLER İKRAMİYE ALACAK MI?

Yeni emekli olan vatandaşlar da bayram ikramiyesi alabilecek. Mayıs ayı sonuna kadar emekli aylığı bağlanan vatandaşlar, Ramazan Bayramı ikramiyesi aldığı gibi Kurban Bayramı ikramiyesinden de faydalanacak. Temmuz ayı sonuna dek emekli aylığı bağlanan vatandaşlara da Kurban Bayramı ikramiyesi verilecek.

 

Editör: Haber Merkezi