Bu sene Kurban Bayramı 20 23 Temmuz tarihleri arasına denk geliyor. SSK’lı vatandaşlar maaş ödemelerini her ayın 17-26'sı arasında alıyor. Bu sebeple emekli maaşları erken mi yatacak diye araştırma yapılıyor. Emekliler Temmuz zammı yaklaşırken emekli maaşları erken mi yatacak diye araştırma yapıyor. Emekli maaşları zammı detayları haberimizde...

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR?

Beklenti anketine göre zam oranı yüzde 7.66 çıkacak. Yüzde 5.45 çıkan 4 aylık enflasyona göre en düşük maaşın esnaf emeklileri için 2 bin 155 lira olabileceği ifade ediliyor. İşte SSK ve BAĞKUR emekli maaş zammı ile ilgili tüm detaylar;

Ramazan Bayramı ikramiyelerini zamlı alan emekli, Temmuz zammı 2021 için araştırmalarını sıklaştırdı. Zam oranında enflasyon belirleyici olacağı için veriler merakla izlenirken, ipuçları da geliyor.

Temmuz'da, SSK ve Bağ- Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yansıtılacak.

 Bunun 4 aylık döneminin verisi belli oldu. Ocak-Nisan enflasyonu yüzde 5.45 olarak gerçekleşti. Geriye 2 veri kaldı.

Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı Mayıs ayı beklenti anketinde de enflasyon tahmini Mayıs ayı için yüzde 1.27, Haziran için yüzde 0.82 olarak öne çıktı.

Emekliler maaşlarını erken mi alacak

EMEKLİ MAAŞLARI ERKEN Mİ YATACAK?

SSK’lı vatandaşlar maaş ödemelerini her ayın 17 – 26 tarihleri arasında alırken, Bağ-Kur’lular ise 25 – 28 tarihleri arasında alıyor.

Ancak Kurban Bayramı’nın Temmuz ayının ortalarına denk gelmesi ile, bayramda maaşların erken yatma ihtimali de bulunuyor.

2021 Ramazan ayında emekli ikramiyeleri ve maaşları bayramdan önce yatırılmıştı.

Ayrıca memur emeklilerinin maaşı, enflasyon verisi bekleneceği için Temmuz başında zamsız olarak yatacak. Zam farkı ise ay içinde ödenecek.

EMEKLİ İÇİN KRİTİK TARİH 5 TEMMUZ

Emekliler 5 Temmuz'da kesin oranı öğrenip, aynı ay içerisinde zamlı ödemelerini alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı ise yüzde 8.36 olarak gerçekleşmişti. 

TEMMUZ’DA ÇİFTE MÜJDE

Her sene emekli maaşlarına yapılan Temmuz zammının yanında, emekliler ikramiye heyecanı da yaşayacak.

2018 senesinden beri bayramlarda verilen Emekli ikramiyesi bu sene de verilmeye devam ediyor. 2021 senesi Kurban Bayramı 20 – 23 Temmuz tarihleri arasına denk geliyor. Bu sebeple emekliler Temmuz ayında, hem emekli maaşlarına zam, hem de ikramiye fırsatından yaralanabilecek.

Eğer ödeme takvimde bir değişiklik yapılmazsa bin 100 liralık ikramiye, 12-19 Temmuz tarihleri arasında vatandaşa ödenecek.

Editör: Haber Merkezi