Emekli maaşı ve memur maaşı için gözler yapılacak olan zam oranlarına çevrildi. Ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez emekli maaşlarına zam yapılırken, İlk 5 ayda ortaya çıkan enflasyon verileri SSK ve Bağkur emeklisi için yüzde 6.39'luk zammın oluştuğunu gösterdi. Emekli temmuz zammı belli oldu mu? SSK Bağ-Kur emekli ve memur temmuz zammı ne kadar olacak? gibi soruların yanıtları tüm zam bekleyen vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI BELLİ OLDU MU?

Yılın ilk maaş zammını ocak ayında alan emekliler ve memurlar şimdi temmuz ayında yapılacak zammı büyük bir heyecanla bekliyorlar. Ocak-haziran döneminde gerçekleşen enflasyon, ocak ayında yapılan yüzde 3 oranındaki toplu sözleşme zammını aşarsa, aradaki fark memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yansıtılacak.

emekli zam

Ocakta yüzde 1.68, şubatta yüzde 0.91, martta yüzde 1.08, nisan ayında yüzde 1.68 artan enflasyon mayısta ise 0.89 olarak gerçekleşti. Ortaya çıkan enflasyon verileri SSK ve Bağkur emeklisi için şimdiden yüzde 6.39'luk zammın olduğunu ifade ediyor.

Şuana kadar açıklanan enflasyon verilerine göre SSK ve Bağkur emeklisi şimdiden yüzde 5.46'lık zammı garantiledi. 5 aylık enflasyona göre zam oranı yüzde 6.39 çıkarken, gözler kesin rakamı verecek Haziran enflasyonuna çevrildi.

EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

13.5 milyon emekliyi yakından ilgilendiren temmuz zammı 5 Temmuz itibarıyla netlik kazanacak.

ENFLASYON MAAŞLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Enflasyonun ilk altı aylık dönemde yüzde 6.44 oranında gerçekleşmesi durumunda SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları temmuzda yüzde 6.44 oranında artacak. Bu durumda, 2000 öncesi emekli olanlar için en düşük SSK emekli aylığı 155 TL artışla 2 bin 575 TL'ye, esnaf BAĞ-KUR aylığı 113 TL artışla 1875 TL'ye, tarım BAĞ-KUR'lu aylığı da 107 TL artışla 1769 TL'ye yükselecek.

Editör: Haber Merkezi