Emekli ve memur Temmuz zammı belli oldu mu? Emekli ve memur Temmuz zammı gündemde en çok araştırılan konular arasında yerini aldı. Mayıs ayına ait enflasyon oranları bugün TÜİK tarafından açıklandı. Milyonlarca memur ve memur emeklisi gözünü enflasyona çevirdi. Peki,2021 emekli ve memur enflasyon farkı kaç? İşte merak edilen detaylar...

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Yapılan toplu sözleşme ile beraber 2021 senesinin ilk 6 ayı için memurlar yüzde 3 zam aldı. Mayıs ve haziran ayı rakamlarının da açıklanmasından sonra enflasyonda toplamda yüzde 3'ü geçen kısım zam olarak yansıyacak. Bu oran şimdilik yüzde 3+2.45. Ancak kesin oran için Mayıs ve Haziran rakamları da beklenecek.

emekli ve memur Temmuz zammı belli oldu mu?

Emeklilerin de 6 aylık enflasyon oranında zam alacakları göz önüne alınırsa bu oranın yüzde 7'lere yaklaşması bekleniyor. Nisan ayı rakamları dahil yılın ilk 4 ayında enflasyon yüzde 5.45 olarak belirlenmişti.

4 AYIN ENFLASYON ORANI NE?

Ocak ayı enflasyonu yüzde 1,68, şubat ayında yüzde 0,91, mart ayında da yüzde 1,08 olarak açıklandı. Nisan ayında ise bu rakam yüzde 1.68 olarak duyuruldu. Buna göre ilk dört aylık enflasyon ise yüzde 5,45 oldu.

MAYIS AYI ENFLASYONU AÇIKLANDI MI?

Enflasyon mayısta yüzde 0,89 artarken, yıllık bazda yüzde 16,59 oldu.

Editör: Haber Merkezi