SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zamlar, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden belirleniyor. Asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zammından sonra emekli ve memurlar kendi maaşlarına ne kadar zam geleceğini sorguluyordu. Peki, emekli ve memur zamları ne zaman açıklanacak 2022?

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Öncelikle belirtmek gerekirse, emekli ve memur maaş zammı, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında belirleniyor. 6 aylık enflasyon oranına göre belirlendiği için TÜİK'in enflasyon oranını duyurduğu tarih bekleniyor.

Yani yılın ikinci altı aylık enflasyon oranı 3 Ocak 2022 tarihinde belli olacak. Buna göre, emekli ve memurların maaşlarına yapılacak zam oranı 3 Ocak Pazartesi günü belli olmuş olacak.

Yeni yıla yaklaşılırken, emeklilerin gözü Ocak artışına çevrildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları Ocak'ta bu yılın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında artırılacak.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Meclis'te yaptığı konuşmada, "Emekli gelirlerinin düzeltilmesiyle ilgili çalışmamız var. Çalışmayı çok kapsamlı yürütüyoruz, mesafe aldıkça paylaşacağım" ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi