Her yıl dini bayramlar öncesi emeklilere ikramiye ödemeleri yapılıyor. Yeni yıla sayılı günler kala emekli vatandaşlar, "Emekli yılbaşı ikramiyesi var mı? Emekliye yılbaşı ikramiyesi verilecek mi?" araştırması yapıyorlar. Yeni yıl öncesinde milyonlarca emekli bu soruların cevabını araştırıyor. 

EMEKLİYE İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Emeklilere bilindiği üzere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ikramiye veriliyor. Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte emekliler "Yılbaşında emekli ikramiyesi verilecek mi?" sorusunun cevabını araştırıyor.

Milyonlarca emekliye her yıl Kurban ve Ramazan Bayramı öncesi 1100 TL ikramiye ödemesi gerçekleştiriliyor. Yılbaşından hemen önce ise yeni yıl ikramiyesi gündeme geldi. Ancak yılbaşında emeklilere ikramiye ödemelerine dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Emekli yılbaşı ikramiyesi

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte Kurumumuzdan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

Editör: Haber Merkezi