CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır ziyaretinde “Bana her türlü soruyu sorabilirsiniz, ne biliyorsanız sorun” demişti. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli de bunun üzerine “Tarihsel kökü Diyarbakır’da kurulan Akkoyunlulara dayanan bir vatan evladı olarak Kılıçdaroğlu’na benim de sorularım vardır ve cevabını almak en doğal hakkımdır. Sayın Kılıçdaroğlu, madem bu kadar geniş gönüllü ve hazır cevapsın, o zaman hodri meydan” diyerek bazı sorular yöneltmiştir.

  • Sayın Kılıçdaroğlu, dört parçalı büyük Kürdistan’ın kurulmasından yana mısın, değil misin? Açıkla.

  • Terörist Demirtaş’ın annesini ziyaret etmeyi düşünüyorsan, hemen arkasından Şanlıurfa’ya geçip İmralı canisi Abdullah Öcalan’ın ailesini de ziyaret edip onlarla hasret gidermeyi planlıyor musun? Cevabı uzun uzun vermene gerek yok. Evet/hayır demeni yeterli kabul edeceğim.

  • 28 Şubat 2022 tarihinde yuvarlak masa etrafında buluştuğun zillet ortaklarına bağımsız büyük Kürdistan’a taraftar olup olmadıklarını sorup onların gerçek niyetini, kafalarının içinde saklı duran kanaatlerini öğrenmeyi aklından geçiriyor musun?

 

          Kemal Kılıçdaroğlu bu soruların cevabını vermek yerine sosyal medyadan MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin twitini alıntılayarak ciddiyetsiz, sorumsuz ve deli gülüşü içerikli emoji paylaşmıştır.

          Aslında MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sorularına sosyal medya üzerinden cevap vermese de Diyarbakır ziyaretinde ortaya koyduğu tüm eylem ve söylemler bu soruların cevabı olmuştur.

          DİTAM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Vural isimli bölücünün “Özellikle bu güneye ve Rojava’ya (Suriye’nin kuzeyi) yapılan askeri baskınların, askeri operasyonların artık son bulması gerekir diye düşünüyoruz çünkü bunlar artık normal bir terör operasyonu falan değil, bu artık biraz da bir halkı ezme operasyonudur” demesini sessizce dinlemesi ve “Sen nasıl Türk Ordusu’nun terör örgütü PKK ve uzantısı YPG’ye karşı yapılan operasyonu halkı ezme operasyonu olarak gösteriyorsun?” cevabını veremeyerek…

          Hendek-Çukur-Kobani olaylarında PKK’lı teröristleri azmettirerek binlerce askerimizi, polisimizi şehit ettiren, masum vatandaşları öldürten, askerimizi, polisimizi şehit eden PKK’lı teröristler için “PKK’lının ölüsüne de, dirisine de sahip çıkacağız” ve “PKK’lıların cenazesine gitmeyen HDP’li milletvekiline soruşturma açtırırım” diyen terörist Demirtaş’ın ve kırmızı bültenle aranan Kandil’deki terörist Nurettin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş ile görüşerek…

          “Selahattin Demirtaş’ı da, Osman Kavala’yı da, askeri öğrencileri de, gazetecileri de, ne kadar haksızlığa uğramış onlara göre düşünce mahkumları varsa, tamamını serbest bırakacağız” diyerek…

          Emperyalistlerin Türkiye’yi bölme projesinde kullanmaya çalıştıkları “Kürt Sorunu” kavramına “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ne Kürt sorununu çözeceğiz diye bir madde de koyduk. Evet var olan bir sorun var, biz bu sorunu çözeceğiz” şeklinde sahip çıkarak…

          Anlayacağınız Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilirse Türkiye’nin Doğu’sunun bir bölümünü Ermenistan’a, bir bölümünü de sözde Kürdistan’a bağlayacak şekilde umut dağıtmaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu şunu çok rahat ve net bir şekilde ifade ediyor. ASALA’nın devamı olan Ermeni terör örgütü PKK, Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olursa altın çağı yaşayacağının müjdesini almıştır.

          Terörist Demirtaş’ı serbest bırakacağını söyleyen bir adam ne yazık ki CHP’nin başına felaket olarak gelmiştir.

          Kemal Kılıçdaroğlu, teröristbaşı Öcalan ve Kürdistan konusundaki MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sorusuna cevap vermese de aslında bu iki konu üzerinde görüşleri nettir.

          17 Haziran 2012 tarihinde Zonguldak ziyaretinde gazetecilerin sorduğu sorulara cevap verirken “Uzlaşma olursa ÖCALAN’IN EV HAPSİNE destek vereceklerini” belirtmiş ve şunları söylemişti: Dört siyasi parti bir araya gelir ve AKP temsilcisi de bu görüşü deklare ederse tartışılır. Uzlaşma sağlanırsa meselemiz yok. İçerik tartışmasının medya aracılığıyla yapılması bu işi çıkmaza götürür. Dört parti aynı noktaya gelirse, uzlaşma sağlanırsa başımızın üstüne. Uzlaşılan her konu başımızın üstüne.”

          2017 yılında Barzani’nin ABD destekli sözde Kürdistan’ın bağımsızlığı için yaptığı referanduma destek vermişti. Kendisi bunu kamuoyuna direkt paylaşmasa da Barzani’nin 25 Eylül 2017’de yapmaya kalktığı bağımsızlık referandumuna destek vermek için Türkiye’deki çeşitli kuruluşların oluşturduğu “Referanduma Destek Komitesi” Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etmişti. Basına kapalı olan görüşmenin ardından açıklama yapan Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesut Tek, “Görüşme oldukça olumlu bir atmosferde geçti. Olumlu bir görüşme oldu” demekle yetinmiş, Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden ekipte bulunan Özgürlük ve Sosyalizm Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ise Kılıçdaroğlu’nun bağımsızlık referandumuna bakışını “Kemal Kılıçdaroğlu görüşmemizde bütün milletlerin olduğu gibi Güney’in de referanduma gitmeye hakları olduğunu söyledi” şeklinde izah etmişti. Yani Kemal Kılıçdaroğlu bağımsız Kürdistan taraftarıdır. Geçtiğimiz yıl Barzani’ye CHP heyeti yollayarak “Kürt sorununu biz çözeriz” mesajı vermesi de bu konuda çok net olduğunu göstermektedir. Daha önceki yıllarda da Barzani’nin heyetini CHP Genel Merkezi’nde ağırlamıştı. Aslında tüm bunlarla ABD’ye kuyruk sallamaktadır. Çözüm sürecine vurgular yaparak “Megri megri” nutukları atan Meral Akşener ortağı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm bu PKK, Barzani, YPG ilişkilerine suskundur.

          Yanında Türk Ordusu’nun terör örgütüne yaptığı operasyonlara iftira atan bölücüye cevap vermeyen Kemal Kılıçdaroğlu’na birileri niçin sustun tepkisi gösteriyor da zaten kendisi bunu uygulamalı gösteren biri değil mi?

          Irak ve Suriye’de terör örgütlerine yapılacak operasyonlar için yapılan tezkere oylamasına “Hayır” oyu veren Kemal Kılıçdaroğlu değil mi?

          “YPG terör örgütü değil, vatanını korumaya çalışan oluşum” diyen, “Türkiye’nin beka problemi yok. YPG bize saldırmaz” diyen, 4600 YPG’li teröristtin öldürüldüğü Zeytin Dalı Operasyonu için tüm CHP’yi seferber ederek karşı çıkan Kemal Kılıçdaroğlu değil mi?

          Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir emoji kafa bu ülkede Cumhurbaşkanı olursa güçlü bir PKK açılımı başlayacağı şimdiden müjdelenmektedir. Diyarbakır ziyareti bunun bir kez daha tescillenmesi olmuştur. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli sorduğu sorularla bilinen gerçekleri bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır.

Kemal Kılıçdaroğlu deli emojileriyle gülse de ihanetleri tarihe geçmiştir.