“Büyük Ortadoğu Projesini hayata geçireceğiz” diyen Kemal Kılıçdaroğlu son yıllarda “PKK, HDP, YPG, PYG ve Barzani” gibi unsurları CHP yörüngesinde tutmaya yoğun bir çaba harcıyor. ABD’nin emperyalist maşası olmak için elbette bölgede bu maşalara ihtiyaç vardır. Yalnız bu ekip içinde Barzani güçleri özellikle son yıllarda terör örgütü PKK ile çatışmalar yaşadığı için ve bölgede şimdilik Türk Ordusuna ve MİT’e yardımcı olduğu için Kemal Kılıçdaroğlu’nun maşalık planları sekteye uğramaktadır.

Biliyorsunuz Kemal Kılıçdaroğlu Barzani’yi CHP yörüngesinde tutabilmek için elinden gelen gayreti vermektedir. Bu uğurda Barzani’nin “Bağımsızlık Referandumu” yapmasına bile destek vermişti. Bunu da Özgürlük ve Sosyalizm Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Kılıçdaroğlu’yla görüşmesini “Kemal Kılıçdaroğlu görüşmemizde bütün milletlerin olduğu gibi Güney’in de referanduma gitmeye hakları olduğunu söyledi” şeklinde açıklayarak deşifre etmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Barzani güçleri ve terör örgütü PKK arasında çatışmaların arttığı bir dönem, Barzani’ye CHP’den bir heyet göndermişti. Bu çatışmaya arabuluculuk yaptıklarına dair iddialar yalanlanmamıştı. Heyet başında bulunan Oğuz Kaan Salıcı Barzani’ye “Kürt Sorununu CHP çözer” mesajı verip dönmüştü.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Barzani ve HDP arasında mekik dokuttuğu CHP Genel Başkan Yar- dımcısı Oğuz Kaan Salıcı yine boş durmuyor. Geçtiğimiz günlerde de Barzani’nin televizyon kanalı Rudaw’a “Şöyle bir algı var; “CHP çözüm sürecini eleştirdi, Kürt sorunun çözülmesini istemiyor.” Bu ikisi başka şeyler. Bu yöntemlerle siz çözemezsiniz dedik. Parlamento zemininde çözülsün dedik. Çünkü Kürt sorunu sadece Kürtlerin sorunu değildir dedik. Biz Kürt sorunu yoktur demedik.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CHP “PKK açılımı” yapmayı kafaya koyduğu için elinden geleni yapıyor. Özellikle 2015 yılından beri PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile işbirliğinin kesintisiz sürmesi bunun delilidir. CHP=PKK manzarası herkes tarafından alışıldığı için kimse bu manzaralar karşısında şaşırmamaktadır. Atatürk’ün mirası CHP’nin başındakiler “Kürt sorununu biz çözeceğiz” nutuklarıyla yine emper- yalizm kavramlarını cilalamaya başlamıştır.

AK Parti hükümeti Türkiye’de, Irak’ta ve Suriye’de terörle mücadele kararlılığını sürdürürken CHP bu mücadeleye engel olmaya çalışırken, PKK’nın da yolunu açmaya çalışmaktadır.

Oğuz Kaan Salıcı Mardin’e Ahmet Türk’ü ziyaret etmeye geldiğinde Kemal Kılıçdaroğlu’ndan nasıl bir mesaj getirdiyse Ahmet Türk “CHP iktidara doğru yürüyor. Bu sanıldığı kadar kolay olmayacak. Yeni bir dönemin kapısı açılıyor” açıklamasını yaptı.

HDP’li birisi “CHP iktidara doğru yürüyor” diyorsa CHP’den aldıkları bir güvence var demektir. Biliyorsunuz yerel seçimlerden önce Ahmet Türk ile gizli kahvaltı görüşmesi yaparak CHP, HDP, İP ittifakını kuran da Kemal Kılıçdaroğlu idi. Gizli görüşme deşifre olunca Ahmet Türk ne demişti:

“Sayın Kılıçdaroğlu’nu biliyorsunuz. Öyle çok açık konuşmaz.” Bu sözün meali şudur: Sinsi sinsi işini yürütür.

Ahmet Türk “Muhalefetin tutumu belirsiz ve bulanık” restini çektikten hemen sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nun Oğuz Kaan Salıcı’yı göndererek belirsizliği ve bulanıklığı ortadan kaldırdığı anlaşılıyor.Ahmet Türk’ün “CHP iktidara doğru yürüyor” sözünden bu anlaşılıyor.

CHP ve HD(P)KK’nın ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Tüm hainlere müjde olsun...

Editör: Haber Merkezi