Süper Lig tarihinin en genç golcüsü olarak bilinen Emre Demir'in transfer haberi futbolseverler tarafından araştırılıyor. Emre Demir'in Barcelona'ya transfer haberi gündeme düştü. Spor severler Emre Demir kimdir, kaç yaşında, hangi takımda oynuyor? merak ediliyor. Emre Demir Barcelona'ya mı transfer oldu? Emre Demir kaç golü vardır? bir diğer merak edilen konulardan.

EMRE DEMİR RESMEN BARCELONA'DA!

Barcelona'dan yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: "Barcelona B, Kayserispor'dan Emre Demir'i 2 milyon Euro bonservis bedeli + bonuslar karşılığında transfer etti. 2027'ye kadar anlaşmaya varılan oyuncu mevcut sezonu Türk ekibinde geçirecek. 17 yaşındaki oyuncunun serbest kalma bedeli 400 milyon Euro olarak belirlendi."

emre demir

EMRE DEMİR KİMDİR?

Emre Demir (d. 15 Ocak 2004, Mersin) on numara mevkiinde oynayan Türk futbolcudur. Süper Lig takımlarından Kayserispor'de forma giymektedir. Emre Demir 17 yaşındadır ve Mersin'lidir. Başarılı futbolcu Emre Demir 10 Numara Orta Saha olarak oynuyor, boyu 1.75 metredir. Emre Demir kilosu 67 kg'dır ve burcu Oğlak'tır. 

emre demir kimdir

Futbola doğduğu şehrin takımı olan Mersin İdman Yurdu'nda henüz 6 yaşındayken başladı, 2 yıl sonra Kayserispor'a transfer oldu. Genç bir yetenek olarak Barcelona ve Paris Saint-Germain tarafından denendi. 18 Ocak 2019'da henüz 15 yaşındayken Kayserispor'la profesyonel sözleşme imzaladı. Ardından Emre Demir 23 Eylül 2021'de Barcelona'ya transfer oldu. Emre Demir'in Barcelona'ya transferi 2022 yazında gerçekleşecek. 5 senelik sözleşmeye imza atan Demir, kulübün B takımında oynayacak.

emre demir kimdir

EMRE DEMİR SÜPER LİG TARİHİNDE GOL ATAN EN GENÇ FUTBOLCU

Emre Demir, 2019/2020 sezonunun 11. haftasında Kayserispor'un Gençlerbirliği'ne 2-1 yenildiği maçın 68. dakikasında oyuna girdi. 15 yaşındaki Emre, oyuna girdikten 3 dakika sonra 71'de golünü attı. Demir'e gol pasını ise, 17 yaşındaki Nurettin Korkmaz verdi. Emre attığı gol ile Süper Lig tarihinde gol atan en genç futbolcu unvanını ele geçirdi.

2019/2020'de 13 resmi maçta 1 gol, 2020/2021'de 16 resmi maçta 2 gol, 1 asistle skor katkısı yapan 17 yaşındaki solak oyuncu, bu sezon henüz ligde süre alamadı. Daha önce Barcelona altyapısında denenen Emre, PSG altyapısında da eğitim almıştı.

emre demir kimdir

EMRE DEMİR: BENİ 'MESSİ', 'ALEX' DİYE ÇAĞIRIYORLAR

İyi bir futbolcu olacağına inandığını 8 yaşındayken dile getiren Emre, "Beni 'Messi', 'Alex' diye çağırıyorlar. Böyle çağırmaları hoşuma gidiyor. İyi bir futbolcu olacağım. Sokakta çok futbol oynadım. Babam beni teke tek oynattı. Çalım atmayı öğrendim. Şimdi Kayserispor'a gidiyorum. Futbolda iyi bir yere geleceğime inanıyorum" ifadelerini kullanmış ve iyi bir futbolcu olacağının sinyallerini henüz o dönemde vermişti.

Editör: Haber Merkezi