Şöyle bir istatistiklere baksak, topla en çok oynayan futbolcular Fenerbahçe’nin stoperleri Serdar Aziz ve Zanka’dır sanırım.

Bu çok oynamanın nedeni, Denizlispor’un atak oynamasından değil. Fenerbahçe’de hemen hemen her futbolcunun geriye doğru oynamasından, yana pas yapmasından diyebiliriz. Uyuttu Fenerbahçe bizi, tribünleri… Tabi Denizlispor’u da…

Zaten hiç etkili olmayan Denizlispor’da futbolcular “Aman hep beraber uyuyalım, 1 puan iyidir” derken, sakatlıktan dönen İsla ortaya çıktı mükemmel bir orta yaptı ve Tolga’nın golü geldi. Aslında Fenerbahçe’de taşlar yerine oturunca, futbolcular gerçek mevkilerinde oynayınca, takıma bir hareket, bir kendine güven gelmiş. Özellikle Serdar Aziz-Zanka ikilisi bu takımda vazgeçilmez ikili olabilir. Tabi Serdar Aziz’in maç eksiğini kapatması gerekiyor. Orta sahada Ozan ve Tolga için de ayrı bir övgü gerekiyor. Özellikle Ozan, dikine oynayan futbolcuların başında geliyor Fenerbahçe’de…

Ve tabi ki, Emre Belözoğlu… Öyle bir top kaptı, öyle bir gol attırdı ki, Muriç’e, “kitap yazılır, kitap…” Fenerbahçe için Emre Belözoğlu çok önemli, takımın lideri, oyunun lideri, Ersun Yanal’ın lideri. O olduğu zaman, Sarı Lacivertliler bir başka oluyor. Nitekim kaptan çıktı, Fenerbahçe sıkıntı yaşadı, golü yedi. Denizlispor orta sahayı daha rahat geçti, pozisyonlar buldu. Bu arada Denizlispor’un golünde boşa çıkan Altay’ın hatasını da “Es” geçmeyelim.

Fenerbahçe, ezeli rakibinin yenildiği Denizlispor deplasmanından 3 puan ile döndü. Ancak bu takımda Ersun Yanal’ın yapacağı daha çok iş var. Bir kere Yanal’ın, Emre’siz bir takıma çözüm bulması gerekiyor. Saha içerisinde yeni bir lider yaratmalı. Belki ön liberoya bir çözüm bulup, Gustavo’yu orta sahaya çıkartabilir. Ya da çok güvendiği ve ilk haftalarda stoperde vazgeçmediği Jailson’u o bölgeye monte edebilir. Eğer Ersun Yanal bu soruna çözüm bulamazsa, her maç sıkıntı olur, her maçta taraftarlar “Dokuz doğurur…”

Denizlispor’u anlamak güç. Bu kadar çok transfer yapacaksın, güçlü bir kadro kuracaksın, lige iyi gireceksin, sonra hem hocanı kaybedeceksin, hem de sıradan bir takım görüntüsü vereceksin. Doğrusu orada da “Çiçeği burnunda” Teknik Direktör Mehmet Özdilek’in işi zor.

Fırat Aydınus’a gelince… Bazı anlarda sahada ipin ucunu kaçırdı. Emre Belözoğlu’nun kaburgalarına indirilen dizde faul bile vermedi. Son anlardaki karışıklıkta ne yapacağını bilemedi, önce Muriç’e yapılan, sonra da Mustafa Yumlu’ya yapılan faulleri “Es” geçti. Sonuçta geceyi karlı kapatan zirve yarışını sürdüren takım Fenerbahçe oldu.