Kemal Sunal'a Nilgün Bubikoğlu En Büyük Şaban filmi yeniden izleyicisi ile buluşuyor. Her ekrana geldiğinde izleyicisinin büyük beğenisini kazanan En Büyük Şaban filminde, köyünden tarlasını satarak İstanbul'a köşeyi dönmek için gelen Şaban, amcasının oğlunu aramaya başlar. Şaban'ın saflığından yararlanan bir üç kağıtçı Boğaziçi Köprüsünü satarak onu dolandırır.

EN BÜYÜK ŞABAN FİLMİ NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Türk komedi filmleri arasında en çok güldüren yapımlardan biri olan En Büyük Şaban filmi 1983 yılında çekilmiştir.

EN BÜYÜK ŞABAN FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Charlie Chaplin'in 1931 yapımı “Şehir Işıkları” (City Lights) filminden esinlenilen En Büyük Şaban filmi Nişantaşı başta olmak üzere,  İstanbul'un çeşitli semtlerinde çekilmiştir.

en büyükşaban

EN BÜYÜK ŞABAN FİLMİ KONUSU NEDİR?

Kayseri'de köyünde tarlasını satarak İstanbul'a köşeyi dönmek için gelen Şaban, ilk olarak  amcasının oğlunu aramaya başlar. Otobüsten dışarı adımını atmasıyla tokadı yemesi bir olur. Uyanık bir adam Boğaziçi Köprüsünü satarak onu dolandırır. Sonra Şaban o kişiyi aramaya koyulurken onu asmakta olan bir kişi görür ve ona yardım eder. O vakitten sonra çok sıkı dost olurlar; ama kurtardığı kişide bir sıkıntı vardır. İçkici olan bu kişi ayılınca hiçbir şeyi anımsamamaktadır ve de Şaban'la da hep sarhoş olduğu zamanda arkadaş olur.

Kendine gelince hiçbir şey anımsamaz. Şaban, o sırada parklarda çiçek satarak geçimini sağlayan kör çiçekçi bir kıza aşık olur ve onu kurtarmak amacıyla uğraşır.

en büyük şaban

EN BÜYÜK ŞABAN OYUNCULAR KİMLER?

Kemal Sunal : Şaban
Nilgün Bubikoğlu: Hülya
Kamran Usluer: Faik Bey
Reha Yurdakul: Uşak Kamil
Hikmet Karagöz: Hikmet

Editör: Haber Merkezi