EURO 2020'de ülkeler maçlarına devam ediyor. Nefes kesen maçların ardından. Gruplarda ilk iki takım bir üst tura çıkarken, grup üçüncüsü olan takımların da bir üst tura çıkma şansı buluyor. Birçok taraftar en iyi üçüncü nedir? EURO 2020 en iyi üçüncüler nasıl belirlenir? sorularına cevap arıyor. 

EN İYİ ÜÇÜNCÜ NEDİR? EURO 2020 EN İYİ ÜÇÜNCÜLER NASIL BELİRLENİR?

EURO 2020'de maçlar devam ederken, kötü takımların bir üst tura çıkma hesaplarını yapıyor. Altı grubun yer aldığı EURO 2020'da en iyi üçüncü dört takım, bir üst tura çıkacak. 

İlk maçında İtalya'ya 3-0 yenilen, ikinci maçında Galler'e 2-0 yenilmesine rağmen Milli Takımın hala bir üst tura çıkma şansı bulunuyor.

Değişen formatla beraber atık en iyi üçüncüler de bir üst tura çıkabiliyor ve çeyrek final şansı yakalabiliyor. 

Bir üst tura ismini yazdıracak olan takımların ilk önce gruplarda topladığı puanlara bakılacak ve puanları eşit olan takımların averajına bakılacak.

Atılan her gol daha değerli olan bu tunuvada bir gol sizi üst tura çıkarabilir. Averajların eşit gelmesi halinde ise Daha fazla gol atan takım adını bir üst tura yazdıracak.

Attıkları gol aynı olursa bu defada alına galibiyet sayılarına bakılacak ve galibiyet sayısı fazla olan takım adını bir üst tura yazdıracak.

Altı gruptan dört üçüncü bir üst utra çıkarak tunuvada yoluna emin adımlarla ilerleyecek. Son 16 turuna yükselme hakkı kazanan en iyi üçüncü olan dört takımın, hangi takımlarla eşleşeceği, hangi gruplardan çıkacaklarına göre şekillenecek.

 

Editör: Haber Merkezi