Pandemi sürecinde eserini müzikseverlerle buluşturan Er Ozan asena terimini bilinçli olarak kullandığının altını çizerek şunları söyledi:

"Eserin sözlerinde; Türk Coğrafyasında ki tüm kadınlarımızı yani Türk kadınını bayraklaştıran ve Türk kadınını yücelten bir eser çıkarabilmek duygusuna yoğunlaştım. Ve yiğit Türk kadınını ifade eden “Asena” terimini kullandım. “Ala gözlerin yıldız, kaşların ona hilâl” derken; elbette bir Türk kadınını bayrağımızla sembolize ettim. Türk kadınının asaletli duruşunu ve biz Türk coğrafyasının, kadına vermiş olduğu değer ve önemini arz etmiş oldum. Gökyüzünün bile Türk kadınının endamına özendiğini şarkımda ifade ederken; onun eşsiz ruhunu yansıtmaya çalıştım. Ve Türk töresinde kadının kutsal yerine, şarkımda yer vermiş olmaktan ve Türk dünyasına hizmet etmekten gurur duyuyorum."

SIZI-2’DE DE YER ALIYOR

Sanatçı Zafer İşleyen’e ait Sızı albümünün devamı niteliğindeki Sızı-2’de de yer alacağını bildiren Er Ozan, “ Zafer İşleyen ağabeyimin projesinde yer almaktan büyük onur duydum. Ülkücü şehitlerimizi ağıtlarımızla tekrar anacağız. Unutturmayacağız.’ diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi