Eren Bülbül 4. şehadet yıldönümünde "İyiki varsın Eren" paylaşımlarıyla anılıyor. Eren Bülbül hakkında detaylar da merak ediliyor. Eren Bülbül nasıl şehit oldu, Eren Bülbül nasıl öldü, nasıl şehit edildi? en çok merak edilen sorulardan. Eren Bülbül'ü hain terör örgütü PKK şehit etmiştir. 2002 doğumlu olan Eren Bülbül Trabzon'da dünyaya gelmiştir. 

EREN BÜLBÜL KİMDİR, NASIL ŞEHİT OLDU?

Ayşe ve Hasan Bülbül çiftinin çocuğu olarak 1 Ocak 2002 yılında dünyaya gelen Eren Bülbül, Maçka ilçesine bağlı Köprüyanı Mahallesi'ndeki tek katlı evde büyüdü.

Köprüyanı İlkokulu ve Çatak İlköğretim Okulu'ndaki eğitiminin ardından, Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne devam eden Bülbül, 2016 yılında babasını kaybetti.

Çevresinde Trabzonspor'a olan tutkusuyla tanınan Bülbül, okuldan geri kalan zamanlarda yevmiye usulüyle bahçe işlerinde çalışarak ailesinin geçimine katkı sağlamaya çalıştı.

Eren Bülbül kısa süren hayat yolculuğu boyunca annesi ve 12 kardeşi ile ekonomik zorluklarla mücadele etti.

EREN BÜLBÜL NASIL ŞEHİT EDİLDİ?

Maçka'nın Köprüyanı Mahallesi'ndeki Vazelon Manastırı yakınlarında polis ekipleri ile PKK arasında çıkan çatışmanın ardından, PKK'ya bağlı grup erzak almak amacıyla bölgedeki bir eve girdi. Grubu, girdikleri evden erzak çalarken gören Eren Bülbül durumu jandarma ve polislerden oluşan ekibe haber verdi. Bülbül daha sonra PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle birlikte giderken, Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte PKK'lıların saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

"BİRİ DE ÇIKIP DEMİYOR Kİ EREN İYİ Kİ VARSIN"

Şehit Bülbül'ün ölümü Türkiye'yi yasa boğarken ölmeden önce sosyal medyadaki fotoğrafları ve paylaşımları dikkati çekti.

Sosyal medyada küçük yaşında odun taşırken görüntülendiği fotoğrafı ve "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" paylaşımıyla hafızalarda iz bırakan şehit Bülbül'ü, Türkiye kalbine gömdü.

Sevenlerinin "İyi ki varsın Eren" sözleriyle hatırladığı Bülbül, çalışkanlığı, vatan sevgisi ve kahramanlığıyla herkese örnek oldu.

Eren bülbül

ANNE AYŞE BÜLBÜL: 4 BİN YIL GEÇSE ACI AYNI

Anne Ayşe Bülbül: Bugün yavrumun 4. yıl dönümü 4 değil de 4 bin yıl olsa acı aynı bugünkü acı. Sadece şehit edildiği günkü acı değil. Bu 4 yılda aynı acı aynı hüzün ve bir kahraman annesi olarak o acı içimden hiçbir zaman gitmedi gitmeyecek.

eren bülbül

Daha başka yavrularım da var ama kaç tane yavrun olursa olsun yavrumun acısı içimden hiçbir zaman gitmez kaybolmaz.

"BİNLERCE KEZ EREN'İM OLDU"

Ben bir Eren vatana millete bayrağa toprağa şehit verdim ama binlerce kez Eren'im oldu onun da farkındayım. Kendi Eren'im kendi yavrum onun acısı bitmez. Şehit oğlum olduğu için gururluyum duyguluyum.

VATAN DEVLET BAYRAK AŞKIYLA...

Ağabeyi Arif Bülbül: Özlemimiz her gün gitgide artıyor. Acımız ilk günkü gibi hep aynı. Gururumuz her zamankinden daha fazla. Benim kardeşim şehit oldu. Evet özlemimiz acımız çok büyük ama gururumuz da daha büyük.

Ondan bir teselli alıyoruz. Allah vatanımıza devletimize zeval vermesin. Her şey bizim vatanımız için. Vatanımız için canımızı vermeye her zaman hazırız. Kardeşimi anlatmaya gerek yok herkes gördü bildi.

Vatan aşkıyla devlet aşkıyla bayrak aşkıyla yanan… Zaten her zaman derdi ağabey inşallah ben askere gidip de şehit olurum. Kardeşim istedi, Cenabı Allah ona verdi şehit oldu. Allah mekanını cennet eylesin.

EREN’İN FİLMİ ÇEKİLİYOR

Trabzon’un Maçka ilçesinde, 11 Ağustos 2017'de, PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar edip, güvenlik güçlerine yer gösterirken açılan ateşle şehit olan Eren Bülbül (15) ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hayatlarının konu edildiği ‘Kesişme; İyi ki Varsın Eren’ filminin çekimleri, Nevşehir'in yanı sıra Maçka’da da sürüyor. Eren'in şehit olduğu sahnenin çekimleri, olayın yıl dönümüne denk getirilirken, mekan olarak da saldırının yapıldığı ilçedeki evin önü seçildi.

eren bülbül

Eren Bülbül’ün mezarı başında anne Ayşe Bülbül ile dua okuyan Rahman Beşel de yaşadığı hissin tarifinin zor olduğunu söyledi. Beşel, “Böyle büyük bir kahramanı canlandırmak gurur verici. 15 yaşında şehit olmuş hemşehrimi canlandırıyorum. Onun hikayesine hayat veriyorum. Onun büyüdüğü yerlerde, onun gibi dolaşıyorum, onun gibi giyiniyorum. Bu garip bir duygu. Büyük bir sorumluluk. Ruhen kendimi garip hissediyorum” diye konuştu. 

eren bülbül

‘GERÇEK MEKANDA GERÇEK TRAJEDİ ÇEKİYORUZ’

Filmin yönetmenliğini üstlenen Özer Feyzioğlu ise “Filmimiz en güzel şekilde bittiğini düşündüğümüz zaman yayınlanacak. Sorumluluğu yüksek bir proje. 2 tane pırıl pırıl insan. Biri 15 yaşında masum bir çocuk diğeri kıymetli bir asker, karısına aşık bir koca ve güzel bir baba. Burada hayatlarını kaybettiler. Biz de gerçek bir mekanda gerçek bir trajedi çekiyoruz. Bu da bizi duygusal olarak çok etkiliyor. Filmde çekilen her şey çok gerçek. Biz bu filmi gerçek mekanlarda çekiyoruz. Her gün işe Eren’in kabri başından geçerek başlıyoruz. Her gün onların ölüm yıl dönümlerini yaşıyor hissindeyiz” dedi. 

 

Editör: Haber Merkezi