Boğaziçi Üniversitesi rektörlük adayı Erhan Erkut kimdir, kaç yaşındadır, eğitimi nedir? internette araştırılmaya devam ediyor. Prof. Dr. Erhan Erkut eğitim dalında birçok ödül almış 50'den fazla hakemli dergi makalesi yayınlamıştır. Prof. Dr. Erhan Erkut Boğaziçi Üniversitesi rektörlük adayı olduğunu açıkladı. 

ERHAN ERKUT KİMDİR EĞİTİMİ NEDİR?

1957 yılında doğan Erhan Erkut'un Türkiye, Kanada'da vatandaşlığı bulunmaktadır. Lisans derecesini 1980'de Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden, doktorasını ise 1986'da Florida Üniversitesi'nden aldı.

1985-2005 yıllarında Alberta Üniversitesi İşletme Fakültesinde ders veren Prof. Erkut bu dönemde "INFORMS Teaching of Management Science Practice Award" ile "3M Teaching Fellowship" başta olmak üzere dokuz eğitim ödülü ile Canadian Operational Research Society tarafından verilmiş beş başarı ödülü aldı, ve 50'den fazla hakemli dergi makalesi yayınladı.

Eğitim ve araştırmanın yanında birçok endüstriyel projeyi de yöneten Prof. Erkut, Centre for Excellence in Operations adlı bir uygulamalı araştırma merkezi kurdu ve INFORMS Transactions in Education dergisinin kurucu editörlüğünü yaptı.

Erhan Erkut kimdir

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK ADAYLARI KİMLER?

BOÜ rektörlük adayı olarak ilk isim belli oldu. Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Erhan Erkut Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne adaylığını koymayı düşündüğünü kaydetti. Twitter hesabından açıklama yapan Prof Dr. Erhan Erkut, "Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü için başvuru yapmaya karar verdim. Hem paydaşları kapsayan hem de liyakatı öne çıkaran bir seçim sistemini savunuyorum. Özgeçmişimin başvurular arasında olmasının süreci daha sağlıklı yapacağını düşünüyorum. Tüm adaylara başarılar" ifadelerini kullandı. 

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK SEÇİMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Boğaziçi Üniversitesi rektörlük seçimlerinin yapılabilmesi için öncelikle yeni rektör adaylarının belli olması gerekiyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) rektörlük adaylığı için başvuru ilanı yayımladı. Yayımlanan ilanda ise başvuruların 2 Ağustos tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Buna göre Boğaziçi Üniversitesi rektörlük seçimlerinin 2 Ağustos tarihinden sonra yapılması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi