Biz adını, yüzünü çoktan unutmuştuk. Ama kendisi unutulmamak adına radikal çıkışlar yaparak, siyaset dünyasındaki ilgililerine “bonservisim elimde, beni istediğiniz mevkide kullanabilirsiniz” mesajı veriyor. Biz de konuştuklarına cevap verelim de kendisine katkımız olsun!

          T.C. Kültür ve Turizm eski Bakanı, Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Erkan Mumcu’dan bahsediyoruz. Sıfatları eski ama açıklamalarına baktığımızda herhalde CHP ve HDP çizgisinde “yeni” bir sıfat arıyor.

          Geçtiğimiz günlerde KRT isimli televizyon kanalına çıkıp, adeta “bölücülüğü nasıl meşrulaştırırım”, “teröristi nasıl masumlaştırırım” konuşmaları yaptı. CHP ve HD(P)KK’nın misyonuna katkı sunacak açıklamalarıyla, herhalde bunlardan bir davet bekliyor.

          Erkan Mumcu’nun “Kürtler de bizim vatandaşımız. Bu adamların bir derdi var. O derde biz arkamızı dönerek, yok sayarak nereye varırız. Hani komşusu aç yatarken, tok yatan bizden değildi. Bunu istismar edenler varmış. Tamam bu başka bir şey ama bu derdi yok sayamazsın” sözleriyle kime sinyal gönderdiği bellidir ve bu sözleriyle resmen terör örgütü PKK ile Kürt kökenli vatandaşlarımızı eşitleme gafletinde bulunmuştur.

          Terör örgütlerine karşı yapılan mücadele kendisini nasıl üzüyorsa “Bütün bu Suriye operasyonları sırasında gün gün, bugün şu kadar öldürüldü, bugün şu kadar öldürüldü. Kimi öldürüyorsunuz kardeşim. Tavuk ölse insan üzülür. Sokaktaki köpek ölse insan üzülür. Ölen insan. Bu kadar insanın ölmüş olmasını bir iftihar meselesi gibi görmeyi benim vicdanım kabul etmiyor. Şu kadar adam öldürdük, bu kadar adam öldürdük ile olabilecek bir şey mi? Bir demokrasi cezaevi açmakla, adı terörist bile olsa insan öldürmekle övünülür mü? Yaşatmaktır marifet” diyerek hümanizme ihanet sosu döküyor.

          Türkiye’nin Suriye’de mücadele ettiği terör örgütlerine ABD tonlarca silahı herhalde “hümanizmi yaşat” diye veriyor? Bir terör örgütü niçin silahla beslenir? “Hedefleri üzerinde terör eylemi yapsın” diye değil mi?

          Türkiye’ye silahlarını doğrultmuş terör örgütüne karşı hümanizm nasıl kullanılacak? O bomba, kurşun atarken; sen gül mü atmayı öneriyorsun Erkan Mumcu?

          Bu ülkede bakanlık, genel başkanlık yaptığına göre terörist öldürmenin aynı zamanda masumları yaşatmak olduğunu bilecek kadar zekân ve idrak kabiliyetin sanırım vardır. Zaten yaşatmanın bu marifeti olması gerektiği gibi sergileniyor. Elbette terör örgütlerini sosyal bünyede besleyecek her türlü tedbir ve önlemleri almak Türk devletinin görevidir. Türk devleti kendine ve vatandaşına silah doğrultmuş olan terör örgütlerine karşı meşru müdafaasını yapmaktadır. Ölmek ve öldürmek üzerine programlanmış terör örgütüne ne vermeliyiz ki onları durdursun?

          Terör örgütü PKK ile masaya oturularak, teröristbaşlarını muhatap alarak ne sonuç alabiliriz de “Barış süreci denilen, son derece pozitif ve olumlu sonuçlanması gereken süreç siyasetçilerin cesaretini kırmak adına iki yönlü provoke edildi“ diye çözüm sürecini öven bu açıklamayı yapıyorsun?

          Çözüm süreci yapan AKP’yi seviyorsun da, terör örgütlerine karşı tavizsiz mücadele eden şimdiki AKP’yi niçin sevmiyorsun?

          Yapılan terörle mücadeleyi “Kürtler de bizim vatandaşımız. Bu adamların bir derdi var. O derde biz arkamızı dönerek, yok sayarak nereye varırız” şeklinde tarif etmek kadar iğrenç bir düşünce olabilir mi?

          Kürt kökenli vatandaşlarımıza da zulmeden bir terör örgütü Kürtlerin temsilcisi mi ki böyle bir eşitleme yapıyorsun?

Terör örgütü ne istiyor?

          Ayrı bir devlet, ayrı bir bayrak, ayrı bir anayasa, ayrı bir resmi dil… Peki bunları isteyen bir terör örgütüne, ABD niçin tonlarca silah yardımı yapıyor? Temel felsefesi ateizm olan terör örgütü PKK’ya daha önce de birçok Müslüman, Hristiyan, Yahudi ülke her türlü lojistik ve stratejik desteği vermedi mi? Acaba onlar da mı senin gibi Türkiye’de kanlı terör örgütüyle hümanizm arıyordu?

          Doğu ve Güneydoğu’da terör örgütünden temizlenen birçok ilde bugün huzur hâkim değil mi? Mesela Tunceli ili bugün turizm merkezi olmadı mı? Tunceli’de hâlâ da teröristlere yönelik operasyonlar sürdüğü halde…

          Terör örgütlerini temizledikçe bölge insanı devletle bütünleşmiyor mu, hizmet daha sağlıklı gitmiyor mu?

Bu manzara Erkan Mumcu üzerinde nasıl olumsuz bir tesir bırakıyor?

          Erkan Mumcu, Kürtler canımız, ciğerimiz de sen kim adına konuşuyor ve Kürtlere terör örgütü PKK’yı temsilci olarak atıyorsun? Erkan Mumcu, terör örgütü sana göre nasıl mutlu edilir?

          Terör örgütüne biraz toprak versek sence tatmin olur mu? Yoksa onu kullanan emperyalist güçlerin Ankara’dan İstanbul’a kadar daha toprak talebi olur mu?

          Evine ekmek götürmeye çalışan ormanda, inşaatta çalışan Kürt kökenli vatandaşları bile öldüren teröristlerle hümanizm dilin ne olabilir? Senin dilin, bildiğin gaflet ve ihanet dili Erkan Mumcu…

Terörle mücadelenin sonucunu anlamıyorsun.

          Kürt ile PKK’lıyı birbirinden ayıramıyorsun. “Kürt sorunu” ifadesinin, terör örgütü PKK’nın tuzağı olduğunu idrak edemiyor musun?

          Emperyalist güçlerin, terör örgütlerini senin ülkeni her yönüyle bölüp parçalamak için kullandığını göremiyorsun.

          Erkan Mumcu kendine sakal bırakarak biraz entelektüel süsü vermiş, cümlelerine hümanizm sosu katınca ve teröristlere bile özgürlük isteyince aklınca demokrat pozlarına bürünmüş… Ama ondan demokrat değil, bu açıklamalarına bakınca CHP’ye yönetici ve olsa olsa HD(P)KK’ya sözcü olur. 2015 Haziran’daki seçimlerde “HDP’ye oy verdim” diyen bir adama da HDP ve CHP vefasızlık yapmaz sanırım.

          Erkan Mumcu’nun tipine, bölücüleri mutlu edecek sözlerine bakınca O Ses Türkiye yarışmacısı Mustafa Bozkurt’un “Atma Koçum” şarkısının sözleri aklıma geldi.

“Küçük dağları sanki

Kendi yaratmış

Konuşurken ne kül kalır ne de mangal

Küçük dağları sanki

Kendi yaratmış

Konuşurken ne kül kalır ne de mangal

Lafı para etsin diye sakal bırakmış

Görünüşü bir dost

Gibi oysa bir çakal

Lafı para etsin diye sakal bırakmış

Görünüşü bir dost

Gibi oysa bir çakal

Atma koçum yapma koçum

Meydanlar boş değil

Doğru söz dururken yalan hoş değil

Atma koçum yapma koçum

Meydanlar boş değil

Doğru söz dururken yalan hoş değil

Sana ne söylesem az

Her şey sivrisinek saz

Sana göre bu dünya tozpembe beyaz

Sen gibilerin mumu hiç yanmadan söner

Bunları aklının bi köşesine yaz”

          Erkan Mumcu ortadan yine kaybolabilirsin. İnan senin gibi tipler CHP-HD(P)KK içinde ve etrafında çok… Senin gibiler hâlâ nesli tükenmiş değildir. Bak unutulmuş yüzünü bu millete hatırlattık, unutulmuş başka şeylere girmeyelim. Hadi mumunu söndür, yuvana dön…