Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı gerçekleştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı  Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan ordusunun Gence ve Mingeçevir'e füzelerle saldırdığını duyurdu.

Olay yerinden edinilen bilgiye göre, Gence'de füzelerin isabet ettiği bölgede çok sayıda sivil enkaz altında kaldı.

Ermenistan'ın Gence'ye attığı füze, çok katlı binaya isabet etti. Onlarca ailenin yaşadığı bina tamamen yıkıldı.

2'Sİ ÇOCUK 13 SİVİL SAN KAYBI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev, Ermenistan'ın Gence'ye düzenlediği füze saldırısında 20'den fazla evin yıkıldığını bildirdi. 

Saldırıda 2'si çocuk 13 sivil hayatını kaybetti, 52 sivil yaralandı. Gence'de vurulan 20 binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

MİNGEÇEVİR'E ATILAN FÜZELER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ermenistan ordusunun Mingeçevir kentine attığı füzelerin Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği bildirildi.

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, 01.00 civarında Mingeçevir'deki hidroelektrik santralinin Ermenistan ordusunca hedef alındığı belirtildi.
Açıklamada, füzelerin Azerbaycan hava savunma güçleri tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

"Bunun adı kalleşliktir, korkaklıktır, hak hukuk tanımazlıktır" 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Gence kentine saldırısına ilişkin, "Bunun adı kalleşliktir, korkaklıktır, hak hukuk tanımazlıktır." ifadesini kullandı.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan'ın Gence kentine düzenlediği füze saldırısına tepki göstererek, "Savaş suçu işleyen terörist ve işgalci devlet Ermenistan, Gence'de kadın, çocuk, yaşlı demeden yine masum sivilleri vurdu ve kirli yüzünü bir kez daha gösterdi. Bunun adı kalleşliktir, korkaklıktır, hak hukuk tanımazlıktır." değerlendirmesinde bulundu.

Her konuda sözü olan ülkelerin ve uluslararası kuruluşların işgalci Ermenistan'ın sivilleri katletmesine sessiz kalmasının manidar olduğunu belirten Oktay, "Hiçbir insanlık suçu cezasız kalmaz. Can Azerbaycan'ın daha da güçlü şekilde yanında olmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. 

"Ermenistan insanlığa karşı suç işlemekten suçludur"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ermenistan'ın katilce saldırılarını lanetlediklerini belirterek, "Ermenistan ve destekçileri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Bu saldırılar ve katliamlar cezasız kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Gence kentine saldırılarına ilişkin şunları kaydetti:

"Can Azerbaycan'ın yanındayız. Ermenistan'ın katilce saldırılarını lanetliyoruz. Ermenistan bir haydut devlet olarak sivilleri öldürüyor. Acımasız katliamlar gerçekleştiriyor. Katiller ve destekçileri hukuku çiğniyor. Gence'ye yapılan saldırılar insanlık suçudur.

Ermenistan ve destekçileri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Bu saldırılar ve katliamlar cezasız kalmayacak. Ermenistan insanlığa karşı suç işlemekten suçludur. İnsanlık ve hukuk adına Ermenistan mahkum edilmelidir."

"Can Azerbaycan asla yalnız kalmayacak"
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ermenistan'ın terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdiğini ve sivillere saldırarak insanlık suçu işlediğini belirterek, "Bu alçaklığı lanetliyorum." ifadesini kullandı.

Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine düzenlediği füze saldırılarına tepki gösterdi. 

Bakan Gül, "Ermenistan, terör devleti olduğunu bir kez daha göstermiş, sivillere saldırarak yine insanlık suçu işlemiştir. Bu alçaklığı lanetliyorum. Daima Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikteyiz. Can Azerbaycan asla yalnız kalmayacak." değerlendirmesinde bulundu. 

ERMENİSTAN'IN GENCE'DEKİ SİVİLLERİ "ELBRUS" BALİSTİK FÜZELERİYLE VURDUĞU BELİRLENDİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gence'ye düzenlenen saldırıda Scud tipi "Elbrus" balistik füzelerinin kullanıldığını, enkaz alanında bulunan parçaların bunu kanıtladığını duyurdu.

Hacıyev, Scud füzeleriyle sivillere yönelik saldırının Erivan yönetiminin ahlaksız ve şizofrenik zihniyetini gösterdiğini kaydetti.

Sivillere yönelik saldırının, savaş alanındaki yenilgileri nedeniyle Ermenistan yönetiminin acizliğine işaret olduğunu belirten Hacıyev, saldırının kasıtlı olduğuna dikkati çekti.

Ermenistan'ın Gence'ye attığı füze, çok katlı binaya isabet etti. Onlarca ailenin yaşadığı bina tamamen yıkıldı.

Olay yerinden alınan bilgiye göre, Gence'de enkaz alanında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

"Bir canlı kadın çıkarıldı enkazdan, sedyelerin biri gidiyor biri geliyor. Küçücük bir çocuk çıktı enkazdan, kanlar içinde eli elime değdi. Hassas burunlu köpekler bölgede arama yapıyor. Bu enkazından altında 60-70 kişinin olduğu söyleniyor. İnsanların uyuduğu bir vakitte, balistik bir füze ile oldu bu saldırı. Geçen hafta da balistik bir füze ile saldırı yapılmıştı. Dağlık Karabağ'da Ermenistan ordusunun mevzileri var, Azerbaycan ordusu ilerledikçe Ermenistan ordusu daha da saldırgan bir hal alıyor. 30 yıl boyunca Ermenistan ordusu Karabağ'ın çevresine tüneller kazmış, bu tünellere sığınıyorlar. İçerideki yetkililerden bilgi ve fotoğraflar alıyoruz. Aynı Suriye'deki PKK'lı YPG'li teröristlerinki gibi tüneller var. Bu tünellerden füzeler atılıyor.

Ermenistan ordusu sivillere o kadar füze atıyor ki sesinden hangi füze olduğunu anlıyoruz. Ermenistan sivilleri katlediyor, gazetecileri hedef alıyor. Ermenistan savaş suçu işlemeye devam ediyor. 12 gündür Azerbaycan'da siviller katlediliyor."

"ERMENİSTAN ULUSLARASI BİR CİNAYET İŞLEMİŞTİR"

Azerbaycan Milletvekili Genire Paşayeva "Bu bir soykırımdır. gece saatlerinde insanların evlerinde uyudukları ve savunmasız oldukları anda hedefe almak bir insanlık suçudur ve cinayettir. Ermenistan uluslararası bir cinayet işlemiştir." dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi