Kadir YILDIZ / TÜRKGÜN

TÜRK MİLLETİNE KARŞI İHANETLERİ VE KALLEŞLİKLERİ KARABAĞ’DA DA SÜRDÜRÜYORLAR

Azerbaycan’ın Karabağ’ı işgalden kurtarmak için başlattığı harekât büyük bir başarı ile devam ederken, Ermenistan yine teröre, sivil katliamlarına ve cinayetlere yöneldi. ASALA’nın kanlı katillerini yeniden sahaya sürmek için çabalayan Ermenistan, PKK terör örgütü ile de iş birliği yaparak, alçak ve kalleş cinayetlerine yenilerini eklemek için kanlı planlarını uyguluyor. Azerbaycan’ın şanlı başarısı karşısında bir varlık gösteremeyen Ermenistan’ın çapulcu ordusu, PKK terör örgütüne sarıldı. PKK’nın eli kanlı teröristleri, Ermenistan askeri üniformalarını giyerek Azerbaycan’a karşı çatışmalara girdi. Öldürülen ve esir alınan Ermeni askerleri arasında PKK’lıların da yer aldığı kayıtlara geçti. Karabağ’daki PKK’lı terörist sayısının 300’ün çok üzerinde olduğu belirtiliyor.

KARABAĞ’I İKİNCİ KANDİL YAPACAKLARDI

Ermenistan ve PKK arasındaki iş birliği 33 yıl önce yapılan bir anlaşmaya dayanıyor. 1987 yılında yapılan anlaşmaya göre, ASALA terör örgütü militanlarının PKK içinde eğitim görmeleri kararı alınmış, Bekaa Vadisi’nde gerçekleştirilecek olan eğitim için her yıl kişi başı beş bin dolar ödenmesi kararlaştırılmıştı. Ortak eğitim sürecinde ASALA militanları ve PKK terör örgütü mensupları Türkiye’ye karşı birlikte terör eylemi gerçekleştirme yönünde anlaşmaya varmışlardı. 18 Nisan 1990 yılında ortak bir deklarasyon yayınlayan ASALA ve PKK terör örgütleri birlikte yönetilme kararı aldılar. Bu anlaşmaya göre ASALA ve PKK Türkiye ve Azerbaycan’a karşı birçok ortak terör eyleminde bulundular. Bu eylemlerin başında Türk diplomatlarına yönelik suikastlar ve Karabağ topraklarının işgal edilmesi yer aldı. Deklarasyona göre kazanılacak toprakların Ermeniler ve PKK terör örgütü arasında eşit bölünmesi kararlaştırıldı. PKK terör örgütünün etkisiz hale getirilen elemanları arasında da birçok Ermeni’ye rastlanılması yapılan iş birliğini gözler önüne serdi.

HOCALI’DAKİ KATLİAMDA PKK’NIN ELİ VAR

1990 yılında yayınlanan bildirge sonrası birçok PKK militanı Ermenistan’a geçti ve Karabağ bölgesinin işgali için Ermeni çeteleriyle iş birliği yaptı. İlk olarak tarihin kanlı sayfalarında yer alan Hocalı katliamı bu iş birliği ile gerçekleştirildi. Ermeni çeteleri içinde yer alan PKK terör örgütü mensupları Rus 366. Alayının desteği ile Hocalı’da yakın tarihin en büyük katliamını yaptı. 26 Şubat 1992 yılında Hocalı kenti terör örgütlerinin iş birliği ile işgal edildi. Ermeni çeteleri ve PKK terör örgütünün iş birliği ile yapılan terör faaliyetleri 1992 yılında hız kazanarak 8 Mayıs’ta Şuşa ve 18 Mayıs’ta Laçin’in işgaliyle devam etti. 19-20 Mayıs 1992 tarihlerinde bir grup PKK terör örgütü mensubu daha Ermenilerin işgal faaliyetlerini güçlendirmek için Urumiye’den Ermenistan’a geçti. Ermeni çeteleri PKK’dan aldığı bu destekle 2 Ekim 1992 yılında Azerbaycan’ın Hocavend kentini işgal etti. Terör örgütü ASALA ve PKK girdiği her şehirde masum sivil halkı katletti. İşgal edilen bölgelerde ise PKK terör örgütünün hâkimiyeti hız kazandı.

1992 yılının Ekim ayından itibaren Irak’ın kuzeyine yuvalanan PKK terör örgütünün büyük darbeler alması sonucu bir kısım örgüt mensupları İran ve Ermenistan’a geçtiler. PKK terör örgütünün Ermenistan’daki faaliyetleri en çok bu süreçten sonra hız kazandı. Ermeni çeteleriyle birlikte Karabağ topraklarının işgaline devam eden PKK terör örgütü 1993 yılının başlarından itibaren daha aktif bir rol almaya başladı. 2 Nisan’da Kelbecer kenti bu iş birliği ile işgal edildi. 4 Haziran 1993 tarihinde ASALA ve PKK terör örgütü Beyrut’ta bir araya gelerek daha fazla toprak kazanılması için Karabağ’ın işgalinde gerçekleştirdikleri iş birliğinin devam ettirilmesi hususunda anlaşmaya vardı. Bu toplantının ardından 17 Haziran’da Ağdere, 23 Temmuz’da Ağdam, 23 Ağustos’ta Cebrayıl ve Fuzuli, 31 Ağustos’ta Gubadlı ve 29 Ekim 1993’de Zengilan kentleri işgal edildi.

BÖLGEDEKİ PKK’LI SAYISI 300’ÜN ÇOK ÜZERİNDE

Ermenistan ve PKK terör örgütü arasındaki iş birliği sözde büyük Ermenistan ve sözde Kürdistan kurma hayallerine dayanıyor. İki terör örgütü bölgede devletleşebilmek için uzun yıllardır Türkiye ve Azerbaycan’a karşı saldırılar düzenliyor. PKK terör örgütü militanlarının Ermenistan’daki bir diğer amacı Karabağ bölgesinin demografik yapısını değiştirerek Azerbaycan’ın savunma hattını yıpratmak. Ermenistan da bu bölgelerde Azerbaycan Türklerine ait tüm izleri silmek için uzun yıllardır mezarlıkların tahrip edilmesi, camilerin ve hanlık dönemlerinden kalma tarihi eserlerin yıkılması gibi faaliyetlerde bulunuyor. Yeni bir inşa süreci başlatan Ermenistan işgal ettiği bölgeleri elinde tutmak için 1994 yılından itibaren çok sayıda PKK’lı örgüt militanlarını bölgeye yerleştirdi. 1990 yılından itibaren peyderpey Ermenistan’a geçen PKK terör örgütü mensuplarının bugünkü varlığının 300 rakamının çok üzerinde olduğu biliniyor.

ASALA’NIN MİSYONUNU PKK ÜSTLENDİ

Ayrıca Avrupa’daki Ermeni lobileri ile PKK’ya bağlı temsilcilikler de ortak faaliyet gösteriyor. Bu durum Ermeni lobisinin olduğu her yerde PKK terör örgütünün, PKK terör örgütünün propagandasını yapan her yerde de Ermeni lobisini bulabileceğiniz anlamına geliyor. ASALA terör örgütünün bitmesinden sonra da ondan kalan misyonu PKK terör örgütü devam ettiriyor.

Ermenistan savaş suçu işliyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Aliyev, ‘’Sorunumuz Ermeni halkıyla değil yönetimiyle. Bizim davamız Ermeni halkıyla değil. Bizim davamız hak davasıdır. Azerbaycan hiçbir zaman sivil insanlara saldırmamıştır. Azerbaycan’da binlerce Ermeni yaşamaktadır, onlar bizim vatandaşımızdır. Dağlık Karabağ’da yaşayan Ermeniler de bizim vatandaşlarımızdır’’ ifadelerini kullandı. Aliyev şöyle devam etti: ‘’Ermenistan durdurulmalıdır. Ermenistan terörist ülkedir. 1. Karabağ Savaşı döneminde bize karşı onlarca terör saldırıları düzenlenmiştir. Ermeni terörü dünyada meşhurdur. Dünya tarafından kabul edilmelidir”

Editör: Haber Merkezi