Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, CHP'nin İstanbul’da düzenlediği “Uluslararası Suriye Konferansı - Suriye’de Barışa Açılan Kapı” konferansı CHP tarihinde kara bir leke olarak yerini alacaktır. dedi.

Açılışta konuşan CHP liderinin Suriye’deki terörü “El Kaide ve türevi terör örgütleri” sözleriyle ifade etmesi, PKK’nın uzantıları PYD/YPG’den bahsetmemesi “YPG terör örgütü değildir, kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur.” sözünden dönmediğini göstermektedir.

Bu yaklaşım şaşırtıcı değildir zira Kılıçdaroğlu’na göre “Türkiye’ye kim saldıracaktır ki” S-400 alıyoruz. Görülmektedir ki Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin coğrafi konumundan habersizdir. Galiba hesap makineleriyle meşgul olmaktan tarih okumaya da fırsat bulamamıştır.

Türkiye sınırı boyunca yuvalanan PKK terörünün, sınırımızın hemen dibinde oluşturmaya çalıştığı sözde Kürdistan’ın Suriye ayağını görmezden gelen, Türkiye’nin sınır dışı operasyonlarına karşı çıkan CHP yönetimi şimdi de SDG yapılanmasını aklama uğraşı içerisinde midir? Türkiye’nin terörün bitirilmesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasının sağlanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalara bir katkı sunmak yerine; Türkiye ve Türk düşmanlarının sözcülüğüne girişmeyi Atatürk'ün “Yurtta sulh, cihanda sulh!” ilkesiyle açıklamak, ucubeliğin son noktasıdır.

Esad rejiminin sözcülerini Türkiye Cumhuriyetine meydan okutmak için ülkeye davet eden Kılıçdaroğlu ihanet içerisindedir. Dışişleri Bakanlığımızın bu isimlere vize vermemiş olmasını memnuniyetle karşıladığımızı ifade eder, Sayın Bakan’a büyük Türk milleti adına teşekkür ederim. açıkalamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi