Koronavirüs (Kovid-19) açıklamalarıyla gündeme gelen Esin Davutoğlu Şenol'un hayatı ve biyografisi araştırılıyor. Enfeksiyon hastalıkları alanında çalışmalar bulunan Şenol, lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Peki, Esin Davutoğlu Şenol kimdir, evli mi, aslen nereli, kaç yaşında? İşte merak edilenler..

ESİN DAVUTOĞLU ŞENOL KİMDİR, KAÇ YAŞIND, ASLEN NERELİ?

Prof.Dr. Esin Şenol, 23 Mart 1963 yılında Ankara'da doğdu. Lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladıktan sonra, 1987 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak ihtisasa başlayan Şenol, aynı Anabilim Dalında 1992 yılında ihtisasını tamamladıktan sonra uzman olarak göreve başladı. Esin Şenol, 1995 yılında Yardımcı Doçent, 1996 yılında Doçent, 2003 yılında da Profesör ünvanlarını aldı.2009-2013 yılları arasında Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı.

 

1999 yılında Tufts University, New England Medical Center, Boston/MA’da Kemik İliği Transplantasyon Ünitesinde Research Fellow (Araştırma Asistanı)olarak çalıştı.

G.Ü.T.F ilgili birimlerde kanser hastalarının infeksiyon izleminde konsultan olarak görev yapmış olup halen bu konuda araştırmalarını ve eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Prof.Dr. Esin Şenol'un Twitter hesabı şöyledir:

https://twitter.com/esenol

 

Editör: Haber Merkezi